Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, του νέου λογότυπου και του νέου portal της Ν.Δ

Πρώτα από όλα, μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση το γεγονός ότι είμαστε σήμερα εδώ, σε αυτήν τη νέα αίθουσα των νέων κτιρίων, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Νέας Δημοκρατίας μας.
Να πάνε όλα καλά.
Δεύτερον, είμαι συγκινημένος γιατί, όπως και εσείς, άκουσα και εγώ τη φωνή των νέων παιδιών, που πάρα πολλές φορές δείχνουν μία ωριμότητα, ο βαθμός της οποίας είναι πολύ πιο ψηλός από εκείνο που βαθμολογεί εμάς τους πολιτικούς, πολλές φορές, ο κόσμος.
Δεν ξέρω εάν θα μπορέσω να πετύχω όλα αυτά τα οποία ζητήσατε. Αυτό, όμως, το οποίον, Ελβίρα και Κωνσταντίνε, σας δίνω ως υπόσχεσή μου σήμερα, είναι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνω τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Φίλες και φίλοι της Παράταξης,
Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και η χαρά που αισθάνομαι, σήμερα, να παρουσιάζω τη νέα εικόνα, το νέο πρόσωπο του κόμματός μας. Οι συνεργάτες μου και εγώ, ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία μερικούς μήνες πριν, με την πεποίθηση πως η εικόνα, άρα και η γλώσσα της οπτικής επικοινωνίας, πρέπει να είναι συγχρονισμένη με τον 21ο αιώνα.
Δίνω τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό, ώστε από την πρώτη στιγμή ζήτησα να έχω συμμετοχή, ενεργή συμμετοχή, στη διαδικασία της επιλογής του νέου σήματος και του λογότυπου της Παράταξής μας.
Από την αρχή, θέσαμε ορισμένες προδιαγραφές: Το νέο σήμα και ο νέος λογότυπος πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, όπως τις έχουμε διαμορφώσει μέχρι σήμερα: Διαφάνεια, Πρωτοπορία, Ανθρωπιά, Σιγουριά, Ήρεμη Δύναμη.
Παράλληλα, το σήμα και ο λογότυπος θα πρέπει να είναι σύγχρονα και διαχρονικά. Ομόφωνα, καταλήξαμε στην πρόταση που τελικά προκρίθηκε και που θα δείτε σήμερα εσείς, πρώτοι από όλους.
Δεν σας κρύβω πως με απασχόλησε σοβαρά η αναγκαιότητα μιας τέτοιας επιλογής και μάλιστα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Είναι η εποχή, που η Νέα Δημοκρατία, μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο και αβέβαιο, κάνει πολλά βήματα μπροστά. Είναι η εποχή της ανανέωσης του κόμματος, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί και να λειτουργήσει σωστά στις συνθήκες αυτής της νέας εποχής, που τρέχει –όπως ξέρετε- με ταχύτητα ιλιγγιώδη.
Ξέρω πως το μεγάλο ζητούμενο για ένα κόμμα είναι οι πολιτικές ιδέες. Αυτές αξίζουν σε ένα κόμμα δημοκρατικό. Ένα κόμμα, που διαμορφώνει και εκφράζει αυτό που οι άνθρωποι έχουν ανάγκη και το υπηρετεί σωστά. Όλα, όμως, αυτά έχουν ανάγκη σωστής επικοινωνίας.
Γιατί, ποιο νόημα είναι να έχεις πολύτιμες ιδέες, αν δεν μπορείς να τις εκφράσεις και να τις μεταδόσεις; Αυτό το ρόλο παίζει ακριβώς και η οπτική επικοινωνία. Ακόμα μεγαλύτερο στις ημέρες μας, όπου τα μηνύματα πρέπει να μεταδίδονται, να μεταφέρονται ταχύτατα, θα έλεγα, σχεδόν ακαριαία.
Η οπτική επικοινωνία είναι μια γλώσσα συμπληρωματική, πολύτιμη και χρήσιμη.
Αν θέλουμε, λοιπόν, να έχουμε τις ιδέες μας και τα μηνύματά μας με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, οφείλουμε να μιλάμε σωστά και να μιλάμε τη σύγχρονη γλώσσα.
Ένα σήμα είναι και η φορεσιά των αντιλήψεών μας. Πιστεύω πως κάναμε την καλύτερη επιλογή και την κατάλληλη στιγμή. Το νέο σήμα με την απλότητα, αλλά και τις αναφορές του στην ιστορία μας και το μέλλον με εκφράζει και προσωπικά. Ίσως γιατί καταφέρνει να ισορροπήσει αυτά τα δυο. Να κρατάει την ανάμνηση από τις καλές στιγμές, αλλά και να τις προβάλλει στο μέλλον. Από αυτές τις καλές στιγμές δεν πετάμε τίποτα. Το παλιό ιστορικό μας σύμβολο δεν πετιέται, δεν μπορεί να αποθηκευτεί ως άχρηστο. Απλά περνάει στην ιστορία και θα μείνει για πάντα εκεί για να μας θυμίζει τις ωραίες, τις σπουδαίες, τις δύσκολες και τις ευχάριστες στιγμές, που ζήσαμε κάποια στιγμή όλοι μαζί, μέσα στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Θα λειτουργεί για πάντοτε σαν μια πολύτιμη φωτογραφία, που θα βλέπουμε με χαρά, αναγνωρίζοντας τα χαμόγελα και τα βλέμματα των φίλων, με τους οποίους ο καθένας μας αγωνίστηκε μαζί.
Εύχομαι έτσι ενωμένοι και γεμάτοι με νέες ιδέες και εμπειρίες, παρέα με τη νέα γενιά, αυτή την υπέροχη και ξεκάθαρη νέα γενιά, που μόλις ακούσατε, να πανηγυρίσουμε, για τις επιτυχίες της Πατρίδας μας, πάνω από όλα, ξανά και ξανά.

Φίλες και Φίλοι.
Με χαρά σας παρουσιάζω το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό είναι το σήμα της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα γενιά.- (τελεία και παύλα)
Η Νέα Δημοκρατία της σύγχρονης εποχής δεν επιτρέπει τα κενά, ούτε στην πολιτική, ούτε και στο σήμα της.- (τελεία και παύλα)
Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία της νέας γενιάς.- (τελεία και παύλα)
Εύχομαι να μας συνοδεύσει και να επισφραγίσει επιτυχίες για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα μας.
Όμως, φίλες και φίλοι, εκτός από την οπτική μας ταυτότητα, αλλάξαμε και την παρουσία μας στο διαδίκτυο. Η Νέα Δημοκρατία θα έχει, πλέον, ένα σύγχρονο portal , πλούσιο σε πληροφορίες, αλλά και διαδραστικό.
Το internet είναι, όπως ξέρετε, το μεγάλο παράθυρο στον κόσμο, είναι ο κόμβος διακίνησης ιδεών με ταχύτητες ασύλληπτες και με εύκολη πρόσβαση, πολύ εύκολη πρόσβαση, για τον καθένα.
Είναι το περιβάλλον, που με πολύ μεγάλη άνεση, κινούνται οι νέοι. Είναι τελικά το μέλλον.
Πιστεύω πως και σ’ αυτό το κομμάτι κάναμε καλή δουλειά. Στόχος μας να γίνει το portal της Νέας Δημοκρατίας σημείο συνάντησης ιδεών και ανθρώπων από όλο τον πλανήτη. Γιατί η Ελλάδα και οι Έλληνες ζουν, υπάρχουν και βρίσκονται παντού.
Σας παρουσιάζω, λοιπόν, την πρώτη σελίδα αυτού του portal , με την ευχή όλα αυτά να λειτουργήσουν μαζί, με τρόπο θετικό, δημοκρατικό και ταυτόχρονα καινοτόμο και προοδευτικό.
Σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία Δείτε τα νέα λογότυπα της Νέας Δημοκρατίας