Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη Προέδρου Ν.Δ. κ.Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

«Η Νέα Δημοκρατία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, φιλοδοξεί να αποδείξει με λιτό και υπεύθυνο τρόπο ότι μπορεί να επικοινωνήσει με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να καταθέσει με ευκρίνεια και συγκεκριμένο τρόπο τις προτάσεις και τις θέσεις της και κυρίως για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε έτσι ώστε προοδευτικά η χώρα να εξέλθει από την κρίση η οποία την ταλανίζει. Όλες οι εκδηλώσεις της ΝΔ, αλλά και η παρουσία των στελεχών, θα είναι στο πνεύμα της σημερινής εποχής, του περιορισμού των δαπανών και πάντα σύμφωνα, με τις αρχές και τους κανόνες που αποτελούν την παραταξιακή μας παράδοση του ήθους, της ακεραιότητας, της αγάπης προς την πατρίδα».
Αυτό τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 76ης ΔΕΘ.
Ο κ. Λυκουρέντζος παρουσίασε το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε σε τρία καυτά ζητήματα, αυτό της επιβολής νέου, ειδικού φόρου στα ακίνητα, της εργασιακής εφεδρείας και των τεράστιων ελλείψεων βιβλίων στα σχολεία.

Για το φόρο
«Η επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει τον άδικο φόρο στους ιδιοκτήτες ακινήτων, είναι αποτέλεσμα των αποτυχιών της. Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα από αποτυχία σε αποτυχία. Μέχρι τώρα ουδένα στόχο πέτυχε από όσους η ίδια έθεσε, τόσο στον προϋπολογισμό του 2011 όσο και στο «Μεσοπρόθεσμο» όσο και στο «Μνημόνιο». Τις αποτυχίες διαδέχονται συνεχώς νέα μέτρα και δυστυχώς νέοι φόροι. Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει άδικη την επιβολή του νέου φόρου διότι απευθύνεται γενικώς προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές παραμέτρους. Δεν εξαιρεί τους ανέργους, δεν εξαιρεί άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν εξαιρεί ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην εξόφληση του νέου αυτού φόρου», σχολίασε ο κ. Λυκουρέντζος.


Εργασιακή εφεδρεία
«Διαπιστώνουμε πρωτοφανή πολιτική δειλία από την κυβέρνηση για το θέμα της εφεδρείας. Η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την πρόταση την οποία καταθέτει. Αντίθετα επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά η δική μας πρόταση είναι εντελώς διαφορετική. Η κυβέρνηση, ενώ στη δική της πρόταση, στην ουσία προγραμματίζει απολύσεις εργαζομένων, επιχειρεί να πει ψευδώς ότι αυτό είναι πρόταση της ΝΔ. Εμείς δεν προβλέπουμε απολύσεις με την εφαρμογή της δικής μας πρότασης. Προβλέπουμε την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την εκπαίδευση και επανεκπαίδευσή του, σε άλλους τομείς, όπου υπάρχει ανάγκη».

Για τα βιβλία
«Είναι παταγώδης η αποτυχία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Είναι πρωτοφανές οι μαθήτριες και οι μαθητές να μην έχουν στη διάθεσή τους τα σχολικά βιβλία. Η κυβέρνηση, σε άλλη μία επίδειξη πολιτικής δειλίας, μεταθέτει τις ευθύνες της στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ισχυρίστηκε ότι δήθεν καθυστέρησε το Ελεγκτικό Συνέδριο και γι’ αυτό δεν τελεσφόρησε ο διαγωνισμός. Σημειώνω ότι κάθε χρόνο η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων και τα τελευταία χρόνια ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ευθύνεται το ελεγκτικό συνέδριο, αλλά η κυβέρνηση η οποία δεν κίνησε εγκαίρως τις διαδικασίες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού και την ολοκλήρωσή του για την έγκαιρη παραγωγή των σχολικών βιβλίων», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Κληθείς από δημοσιογράφους να απαντήσει σε τοποθετήσεις που έκαναν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί για τη ΝΔ ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι « η ΝΔ απευθύνεται στους πολίτες και φιλοδοξεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους με τις θέσεις και τις προτάσεις της. Θα κριθεί από τους πολίτες και όχι από τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Το Πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:
Παρασκευή 16/9
-   10.00- 13.00 Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων (Μακεδονία Παλάς).
-     18.00-19.00 Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ (Μακεδονία Παλάς)
-      19.00-20.00 Συνάντηση με επιστημονικούς φορείς (Μακεδονία Παλάς).
-      20.00           Δεξίωση προς τιμή των παραγωγικών τάξεων (Maison Crystal)
-      21.00           Φιλική συνάντηση με δημοσιογράφους (Μακεδονία Παλάς)

Σάββατο   17/9
-       09.30            Συνάντηση με ΔΣ ΔΕΘ-HELEXPO (Διοίκηση ΔΕΘ).
-       20.00            Ομιλία προς τις παραγωγικές τάξεις (Βελλίδειο)

Κυριακή    18/9
-       13.00           Συνέντευξη Τύπου (Βελλίδειο)


Δελτίο Τύπου Διοικούσας Θεσσαλονίκης