Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

«Ως πότε θα αποκωδικοποιούμε τον κ. Μπουτάρη;»

 
Άρθρο του Μηνά Σαμαντζίδη, προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Θεσσαλονίκης στην Εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» την 1η Σεπτεμβρίου 2013…

Η ανακολουθία στις απόψεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την αξία του ρόλου της ΔΕΘ ως βήματος ανακοίνωσης του οικονομικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό, είναι απολύτως συμβατή με την αναξιοπιστία που διακρίνει γενικότερα τον κ. Μπουτάρη ως δήμαρχο.
Όταν κάποιος πολιτεύεται, όχι με όρους αποτελεσματικής διοίκησης για τους πολίτες, αλλά με όρους αποδοτικής επικοινωνίας του εαυτού του, στολίζοντας μια βιτρίνα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, αργά ή γρήγορα βρίσκεται παγιδευμένος στις αντιφάσεις, στις ανακολουθίες και στην αναποτελεσματικότητα που τη συνθέτουν… και τον εκθέτουν.
Έτσι, καλούμαστε μάταια να εντοπίσουμε τον πραγματικό Γιάννη Μπουτάρη:
Ανάμεσα στο δήμαρχο που πέρσι δεν ήθελε την πρωθυπουργική παρουσία στη ΔΕΘ και σ` εκείνον που φέτος διαμαρτύρεται γιατί δεν διαρκεί περισσότερο.
Ανάμεσα στο δήμαρχο που κάποτε δήλωνε «ΠΑΣΟΚ» για να ικανοποιήσει τους τότε ισχυρούς υποστηρικτές του και σ` εκείνον που σήμερα δηλώνει «φιλελεύθερος προοδευτικός» γυρεύοντας κι άλλους υποστηρικτές σε όλο το φάσμα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης,
Ανάμεσα στο δήμαρχο που απορρίπτει την «παράδοση» των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων στα εγκαίνια της ΔΕΘ, και σ` εκείνον που μετά από δύο λεπτά ασπάζεται την αξία τους.
Ανάμεσα στο δήμαρχο που θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο και σ` εκείνον που ομολογεί ως μοναδικό έργο του, την αλλαγή διευθυντών στο δημαρχείο.
Ανάμεσα στο δήμαρχο που παριστάνει τον ενωτικό και σ` εκείνον που διχάζει τους πολίτες σε αντικρουόμενα στρατόπεδα με κάθε ευκαιρία.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μας έχει συνηθίσει σε συχνές αλλαγές απόψεων και σε συχνούς απολογισμούς … αποτυχιών του, που φυσικά χρεώνει μονίμως, σε κάποιους άλλους «φταίχτες». Εκτιμώ πως οι συμπολίτες μας έχουν κουραστεί να προσπαθούν να τον αποκωδικοποιήσουν και απλώς περιμένουν υπομονετικά τις επόμενες δημοτικές εκλογές για να το αποδείξουν…