Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θεσσαλονίκης



Με αφορμή τα αποτρόπαια γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης μετέβει εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί τους τραυματίες φοιτητές οι οποίοι προπηλακίστηκαν με πρωτοφανή αγριότητα από «γνωστούς-αγνώστους». Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να διακομισθούν με βαριές σωματικές βλάβες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή το συμβάν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης δήλωσε:« Πράξεις βίας και τρομοκρατίας, μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ανεκτές. Τα ιδρύματα, πρέπει να είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι ανομίας ή δράσης ομάδων βίας και παρανομίας. Απαιτούμε τόσο η πολιτεία όσο και οι αρμόδιες αρχές να δράσουν επιτέλους ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και η δημόσια περιουσία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών πέραν των ίδιων των φοιτητών οι οποίοι νοιώθουν απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι. Για το λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρόταση μας για σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης των πανεπιστήμιων όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου.»
Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης μας να έχουν μετατραπεί σε άνδρα ανομίας και χώροι συρροής ποινικών αδικημάτων. Δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2014 να εξευτελίζεται με αυτό τον τρόπο. Οι φοιτητές είναι ανυπεράσπιστοι και η δημόσια περιουσία καταστρέφεται από ομάδες λίγων. Για αυτό το προσεχές διάστημα θα κινηθούμε σε μία κατεύθυνση επαφής με την διοίκηση των πανεπιστημίων ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να τελειώνουμε με αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Ζητούμε όλοι να είναι αρωγοί αυτής της προσπάθειας διότι δεν είναι θέμα μόνο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και όλων των φοιτητών.»