Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με θέμα «Θεσμοί σε κρίση»,

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με θέμα «Θεσμοί σε κρίση», την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, Υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς και τους κ.κ Νίκο Βαλεργάκη, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Δημήτρη Βασιλειάδη, Διευθυντή της δημοσκοπικής εταιρείας «INTERVIEW».
Τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Πλάκας, και στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκοπικής έρευνας της εταιρείας INTERVIEW.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, ανέφερε χαρακτηριστικά:«Δεν μπορώ να τονίσω πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τον θεσμών στη διασφάλιση και διαφύλαξη της δημοκρατίας». Παράλληλα στην ομιλία του προανείγγειλε σημαντικές προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ απαντώτας σε ερώτηση αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή δήλωσε:«Θέλω να υπερτονίσω πως η δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν είναι πολιτική, είναι κατ εξοχήν ποινική δίωξη. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει όλοι, είτε ως θεσμικοί, είτε ως απλοί πολίτες να εμπιστευτούμε τη δικαιοσύνη και να την αφήσουμε να διατελέσει απερίσπαστη το έργο της».

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης κ.Θοδωρής Καραγιάννης τόνισε: «Είναι ιδαίτερα σημαντικό να μπαίνουν άνθρωποι με μια τόσο σημαντική πορεία στον πολιτικό στίβο. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των θεσμών, οι οποίοι αποτελούν για τη χώρα, ό,τι τα θεμέλια για το σπίτι».