Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση "Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεις εργασίας"

Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κα. Ντόρα Μπακογιάννη και ο αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεόδωρος Καράογλου συνδιοργανώνουν, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30, εκδήλωση με θέμα: «Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεις εργασίας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Πανόραμα), με ομιλητές την κα. Μπακογιάννη, τον κ. Καράογλου και τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ιωάννη Χατζηδημητρίου.
Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου: «Η κρίση έχει αφήσει βαθιές πληγές στην ελληνική οικονομία. Γι΄αυτό, σε μια εποχή αυξημένων απαιτήσεων και προκλήσεων, η συζήτηση για την αναγκαιότητα των ιδιωτικών επενδύσεων και πώς αυτές μπορούν να δημιουργήσουν υγιείς και βιώσιμες θέσεις εργασίας, είναι πλέον επιτακτική.
Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι η επιθυμητή στροφή στην ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι και ο ουσιαστικός μοχλός ανάπτυξης της πραγματικής και παραγωγικής οικονομίας. Δεδομένου ότι στα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάθηκαν περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή έμεινε άνεργος ένας ολόκληρος νομός, ήρθε η ώρα να αντικρύσουμε ως κοινωνία την αλήθεια κατάματα. Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με επιδοτούμενους διορισμούς στο δημόσιο τομέα, αλλά μονάχα καταστρώνοντας ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία».