Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δ. Αβραμόπουλου στο 8ο Συνέδριο της Ν.Δ.


Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί σύνεδροι, φίλες και φίλοι,
Το 8ο Τακτικό Συνέδριό μας κλείνει τις πόρτες του με τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη μας Παράταξη, να βγαίνει και πάλι μπροστά. Με δύναμη, ενότητα, λόγο, προτάσεις. Και ένα ισχυρό ιδεολογικό οπλοστάσιο που ανταποκρίνεται στους σκοπούς μας και εκφράζει αυθεντικά την ευρεία Κεντροδεξιά. Το πεδίο στο οποίο συναντιόνται, συνεργάζονται και συνεννοούνται, με βάση εθνικούς και κοινωνικούς άξονες, οι φιλελεύθερες δυνάμεις της χώρας. Γιατί εμείς είμαστε η αυθεντική έκφραση του φιλελευθερισμού στην πατρίδα μας. Είμαστε η δύναμη που ενώνει τους Έλληνες.

Φίλες και φίλοι,
Δίπλα μας είναι οι δυνάμεις που έχουν ως βάση τους την κοινωνία και όχι τα συμφέροντα και τα συστήματα ελέγχου της εξουσίας και των δημοκρατικών θεσμών. Τελειώνουμε με αυτά. Με τη Νέα Δημοκρατία, το δημοκρατικό μας πολίτευμα συνθέτει και ενώνει.
Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής θα ήθελα, με όλη μου την καρδιά, να ευχαριστήσω όλες και όλους σας. Τα στελέχη της μεγάλης παράταξής μας που συμμετείχατε σε αυτό το 8ο Συνέδριο. Αναπτύξατε ιδέες και απόψεις. Καταθέσατε προτάσεις. Αλλά και τα μέλη, τους φίλους μου της Οργανωτικής Επιτροπής, για την εξαιρετική συνεργασία μας που έδωσε αυτό το λαμπρό αποτέλεσμα.
Στο Συνέδριό μας και σε όλες τις Προσυνεδριακές Συνδιασκέψεις που προηγήθηκαν, κυριάρχησαν ο γόνιμος διάλογος, τα πειστικά επιχειρήματα, οι τολμηρές προτάσεις και θέσεις. Θέσεις και προτάσεις που αποτελούν πλέον κτήμα και περιουσία μας. Θέσεις και προτάσεις που θα αποτελέσουν οδηγό για το παρόν και το μέλλον της καινούργιας Νέας Δημοκρατίας. Που απαντούν πειστικά στο άνοιγμα της ελληνικής κοινωνίας και δίνουν, και πάλι, ελπίδα στους πολίτες της Ελλάδος.
Το 8ο Συνέδριό μας ήταν ένα Συνέδριο σταθμός στην ιστορία της Κεντροδεξιάς, στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Και σηματοδοτεί ένα καινούριο, αισιόδοξο και δυναμικό ξεκίνημα. Ήταν ένα Συνέδριο πυξίδα για το μέλλον μας. Μία καινούρια εποχή ανατέλλει για τη Νέα Δημοκρατία με οδηγό, σε αυτό το νέο ξεκίνημα, τον Πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά.
Η Νέα Δημοκρατία οραματίζεται τη νέα Ελλάδα. Τη νέα Ελλάδα της ελπίδας, της προόδου, της προοπτικής. Μία Ελλάδα καλύτερη. Μία Ελλάδα αποτελεσματικότερη. Μία Ελλάδα πιο διάφανη. Μία Ελλάδα ισχυρότερη. Με σεβασμό στην ιστορία και την κληρονομιά της παράταξής μας. Χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες και δογματισμούς. Προχωράμε μπροστά με τη Νέα Μεταπολίτευση, που οδηγεί στο μετασχηματισμό του κράτους, στο μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Για την πραγματική αλλαγή στη δημόσια διοίκηση. Για κοινωνική δικαιοσύνη. Για την Ελλάδα της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της εργασίας, της επιχειρηματικότητας. Ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια. Ενάντια στα οργανωμένα συμφέροντα. Ενάντια στην εγκληματικότητα και την τρομοκρατία. Ενάντια στη χειραγώγηση της κοινωνίας από συντεχνίες και μικροσυμφέροντα. Ενάντια στη γραφειοκρατία. Με επίκεντρο, πάντα, τον πολίτη και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, τους εργαζόμενους, τους ηλικιωμένους συνταξιούχους. Με το κοινωνικό δίχτυ προστασίας να απλώνεται, στέρεο και ισχυρό, για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Η κοινωνία, από εδώ και πέρα, απαιτεί να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να έρθουμε κοντά τους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Η πορεία προς την κοινωνία, που ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, ξεκινάει από αύριο. Ξεκινάει με γρήγορους ρυθμούς, που θέλει την Παράταξη σε κάθε γωνιά της πατρίδας.
Με στρατηγική, με σχέδιο, με πρόγραμμα, με υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Με ανάληψη συγκεκριμένης δέσμευσης για την πραγματοποίηση των εξαγγελιών και των προγραμμάτων μας.
Τελειώνει η εποχή που τα κόμματα μπορούσαν να υπόσχονται προεκλογικά και να αναιρούν μετεκλογικά τις δεσμεύσεις τους. Η κρίση του πολιτικού συστήματος άλλαξε τους όρους λειτουργίας του Κόμματος. Εισάγονται και εμπεδώνονται οι όροι της αλήθειας, της ενότητας, της ειλικρίνειας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, του ηθικού ελέγχου.
Ζητούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πρώτα από όλα των μελών, των φίλων, των ψηφοφόρων της μεγάλης Παράταξής μας, ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.
Η καινούρια Νέα Δημοκρατία προχωράει μπροστά, πέρα και πάνω από τα ασήμαντα και τα μικρά. Ενώνει τους Έλληνες και χτυπάει την κομματοκρατία.
Από εδώ και πέρα δουλεύουμε περισσότερο από πριν για το συμφέρον του τόπου, της κοινωνίας, για την Ελλάδα της Ελπίδας.
Προχωράμε, με έμπνευση και ενθουσιασμό, με ευθύνη και τόλμη στο πλευρό του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζοντας την ιστορική πορεία Μία πορεία μεγάλης εθνικής και κοινωνικής προσφοράς της Παράταξής μας. Και με σκοπό να αποδειχθούμε χρήσιμοι στην κοινωνία και στην πατρίδα.

Φίλες και φίλοι,
Αυτή την ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή που κλείνει τις εργασίες το Συνέδριό μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας. Δίπλα και κοντά στον Πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο και καλώ στο βήμα.
Κύριε Πρόεδρε, έχετε τον λόγο.