Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Σημεία Εισήγησης του Προέδρου της Ν.Δ., κ.Αντώνη Σαμαρά στη Διάσκεψη Προέδρων ΝΟΔΕ



- Η κομματική οργάνωση με τις ξύλινες πινακίδες και τα ξύλινα λόγια έχει πεθάνει. Θέλουμε όργανα που να προέρχονται, να ανήκουν και να υπηρετούν την κοινωνία.

- Το επόμενο τρίμηνο είναι κρίσιμο για την οργανωτική μας ανάπτυξη και αναγέννηση.

Στόχος είναι η οργανωτική ολοκλήρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, όπως η συγκρότηση των περιφερειακών οργανώσεων. Είναι σημαντική προτεραιότητα μετά και από τις νέες συνθήκες τις οποίες δημιούργησαν οι πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και τις νέες ανάγκες που ανεδείχθησαν στο πλαίσιο του εκλογικού αγώνα.

Στόχος, επίσης, είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η δραστηριοποίησή του σε πολιτικές πρωτοβουλίες.

- Τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη μας δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα. Αυτή η πραγματικότητα έχει τεράστια σημασία για την ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκινάμε μια νέα συστηματική προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους και ζητάμε τη συμμετοχή τους στο κομματικό έργο.

Βελτιώνουμε τις διαδικασίες ενημέρωσης αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της νέας Τεχνολογίας και δημιουργούμε ευκαιρίες συμμετοχής τους στο σχεδιασμό του προγράμματος του κόμματος, των τοπικών προγραμμάτων, των θεματικών συζητήσεων και πρωτοβουλιών.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011, αλλά και όλο το έτος, συμπεριλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων στους επιστημονικούς συλλόγους: δικηγόρους, ιατρούς κ.λ.π., στις επαγγελματικές οργανώσεις και τα επιμελητήρια, στους συλλόγους των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στις εκλογικές αυτές αναμετρήσεις θα συμμετάσχουμε, θα δράσουμε αποτελεσματικά και θα κατακτήσουμε νέες νίκες με τους υποψηφίους και τις συνδικαλιστικές μας παρατάξεις.

Στο κέντρο και στην Περιφέρεια οι ΝΟΔΕ, οι ΕΚΟ και οι ΔΑΚΕ θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο.