Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Αναζωπυρώνεται η κυβερνητική προσπάθεια για τη ματαίωση της τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, στο σημείο όπου έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση για την τοποθέτηση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε ληφθεί το 1998. Το 2007, οπότε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης, υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις από την παράταξη του κ. Μπουτάρη. Τότε εγέρθηκαν προσχηματικά διάφορα γραφειοκρατικής φύσης θέματα. Επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε την επανεξέταση του θέματος, επιδιώκοντας να το οδηγήσει στις ελληνικές καλένδες.
Φέτος τον Οκτώβριο, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την τοποθέτηση του ανδριάντα στη Νέα Παραλία, απέναντι από το Δημαρχείο. Όμως και πάλι αναζητούνται προσχήματα για το “πάγωμα” των εργασιών, τα οποία έχουν έναν και μόνον στόχο: να μην τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να απογαλακτιστεί από το γνωστό πολιτικό ρεβανσισμό του. Έτσι άραγε εννοεί τη συναίνεση που επιζητά στις δύσκολες για το έθνος στιγμές;

Διοικούσα Ν.Δ. Θεσσαλονίκης