Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Thessaloniki Forward

Η πρόταση ψηφιακής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας με τον τίτλο «ThessalonikiForward», που αφορά την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, αύριο Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο THE ΜΕΤ (26ης Οκτωβρίου 48). Τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Τις θέσεις της ΝΔ για τον Τουρισμό θα παρουσιάσει η Βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ την πρόταση θα αναλύσει ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος Στράτος Σιμόπουλος. 
Η κεντρική ιδέα της πρότασης «ThessalonikiForward» είναι η καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως ενός αναγνωρίσιμου και ελκυστικού τουριστικού προορισμού, τόσο εντός, όσο κυρίως εκτός Ελλάδος. Πρόκειται ουσιαστικά για την «ηλεκτρονική υπογραφή» της πόλης (Signature Link), η οποία μπορεί να προστίθεται στα e-mails και στις ιστοσελίδες επιχειρήσεων, φορέων, ακόμα και blogs. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί η εικαστική πρόταση και η δημιουργία της σχετικής ιστοσελίδας, τα οποία και θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση. 
Το ThessalonikiForward μπορεί να επεκταθεί με πρωτοβουλία των φορέων της πόλης σε ένα ολοκληρωμένο, πολυμεσικό portal για τη Θεσσαλονίκη, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης (social media). 
Η πρόταση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του ThessalonikiForward, που αποτελεί πρωτοβουλία της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας με την υποστήριξη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης, εναρμονίζεται πλήρως με την πάγια τακτική του κόμματος να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για τα σύγχρονα προβλήματα και να συμβάλει δημιουργικά στην ανάπτυξη της πόλης. 

Η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα το οποίο προχωρά στη δημιουργία ενός λειτουργικού οχήματος μέσα από το οποίο οι επιμέρους προτάσεις για την τουριστική προβολή της περιοχής μας θα υλοποιούνται πιο εύκολα.