Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη στελεχών Ν.Δ. Θεσσαλονίκης



Με τη συμμετοχή 200 και πλέον κομματικών στελεχών έγινε χθες Πέμπτη η πρώτη

διευρυμένη σύσκεψη στη ΝΔ Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος στην περιοχή μας.
Τα στελέχη, που προέρχονταν από τις Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις και τους
Θεματικούς Κύκλους Πολιτικής Δράσης της ΝΔ Θεσσαλονίκης, συζήτησαν την πολιτική συγκυρία, μετά την εξέλιξη με το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και αντάλλαξαν απόψεις για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει αυτή η προεκλογική περίοδος.
Την κεντρική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης
Βαρτζόπουλος, που αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και σε οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα που τίθενται πλέον σε πρώτη προτεραιότητα προκειμένου να δοθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις η εκλογική μάχη και να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας.
Δεκάδες στελέχη, που πήραν το λόγο περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί παντού στη χώρα, με την ανεργία, την φτώχεια και την αβεβαιότητα για το αύριο να χτυπούν για πρώτη φορά τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και να αποκτούν μέρα με την ημέρα μονιμότερα χαρακτηριστικά. Τα στοιχεία αυτά είναι που θα καθορίσουν αποκλειστικά τον πολιτικό λόγο των επόμενων μηνών. 
Οι πολίτες αναζητούν το συγκεκριμένο. Και προσβλέπουν στην δουλειά, όχι στα δανεικά. Αξιώνουν δουλειά για προκοπή, όχι πακέτα στήριξης για διεύρυνση της μαύρης τρύπας στα δημόσια οικονομικά.
Δηλαδή επανεκκίνηση στην οικονομία και την κοινωνία. Τα στελέχη επέμειναν στα στοιχεία της ενότητας, του ενιαίου πολιτικού λόγου και της προσήλωσης όλων των στελεχών στο μοναδικό στόχο, χωρίς θολούρες και κακοφωνίες.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να διοργανωθούν από κάθε θεματική οργάνωση ευρείες ολομέλειες ανά επιστημονικό ή επαγγελματικό πεδίο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Στις συναντήσεις αυτές αφ΄ενός θα αναλύονται οι θέσεις του κόμματος για όλα τα θέματα,αφετέρου δε θα μεταφέρονται προς τα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος θέσεις, προτάσεις και ιδέες προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματικό λόγο της ΝΔ.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα διοργανωθούν μεγάλες εκδηλώσεις από τις ΝΟΔΕ για την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος.
«Η πολύ μεγάλη προσέλευση, το υψηλό επίπεδο των παρεμβάσεων των στελεχών
μας και η ετοιμότητά τους είναι ενδεικτικά όχι μόνο της σημερινής σύσκεψης αλλά και της ανατολής της νέας εποχής που χαρακτηρίζει τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που τόνισε επίσης:
«Ο λόγος της ΝΔ ξεφεύγει από την παλαιοκομματική γενικολογία και γίνεται σαφής, συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη και επαναστατική. Μόνο η ΝΔ μπορεί να πιάσει το στόχο της επανεκκίνησης. Γιατί είναι πλέον η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας. Είμαστε το μόνο συγκροτημένο, λαϊκό πολιτικό μαζικό κίνημα, η μόνη λύση για τη χώρα».