Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε το 2ο Master Class Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Master Class Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ του καθηγητή Νίκου Λυγερού που διοργανώθηκε στις 13-16 Ιουλίου στη Γαύδο της Κρήτης, με τη συμμετοχή μελών και φίλων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αθήνας.
Πιο συγκεκριμένα στο Καστρί της Γαυδου πραγματοποιήθηκε το πρώτο και το δεύτερο μέρος του Master Class διάρκειας 12 ωρών που παρακολούθησαν 40 άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου στο νοτιότερο άκρο της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Ο καθηγητής Νίκος Λυγερός εμβάθυνε τις γνώσεις μας σε θέματα που σχετίζονται με την ΑΟΖ και αφορούν του κλάδους των μαθηματικών, της γεωστρατηγικής, της τοποστρατηγικής, της γεωλογίας, της νομικής και της ναυτιλίας. Βρεθήκαμε με κατοίκους του ακριτικού νησιού, είδαμε τις ομορφιές του, αλλά ακούσαμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουνε κατά τη διάρκεια του χρόνου.
Η συμμετοχή μας στο 2ο Master Class Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ του καθηγητή Νίκου Λυγερού αποτελεί την κορύφωση της προσπάθειάς μας μέχρι σήμερα, για τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Ως ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έχουμε θέσει ως στόχο να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους, ώστε να φτάσει η γενιά μας, "η γενιά της ΑΟΖ", γρήγορα στην εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.