Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

H O.N.NE.Δ. Ν. Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο 2ο Master Class Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ του καθηγητή Ν.Λυγερού στη Γαύδο

H θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν προεκλογική δέσμευση
της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα είναι πρωθυπουργική δέσμευση. 
Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός είπε: 
«Μπορεί να φαίνονται συνοπτικά, αλλά και τα τέσσερα αυτά σημεία ανοίγουν νέους δρόμους για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Χωρίς να αμφισβητούνται
τα παραδοσιακά ερείσματα και οι συμμαχίες της Ελλάδας αναζητούνται νέες τοπικές συνεργασίες, δίνεται έμφαση στην ανακήρυξη της ΑΟΖ που πρέπει να γίνει πολύσύντομα. Προσεχτικά, αλλά σύντομα». 
Στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού μας, αλλά και δράσεων - εκδηλώσεων που ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη 
(ΑΟΖ: Αφήνουμε πίσω μας το χθες, Νέες Γενιές, Νέες Πολιτικές, 31/3/12),
το Αμύνταιο (η ελληνική ΑΟΖ ενάντια στην οικονομική κρίση, 11/5/12) και το Ναύπλιο (Ψηφίζω ΑΟΖ, 7/6/12), στις 13-16 Ιουλίου συμμετέχουμε στο 2ο Master Class Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ του καθηγητή Ν.Λυγερού που θα πραγματοποιηθεί στη Γαύδο, θέλοντας να δείξουμε τη σημασία θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ. Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι:
1. Τοπολογία
2. Θεωρία γραφημάτων
3. Φασματική ανάλυση
4. Θεωρία παιγνίων
5. Στοιχεία τοποστρατηγικής
6. Διαγράμματα Voronoi και Α.Ο.Ζ.
Το έχει ανάγκη η Ελλάδα, ήρθε η ώρα να γίνει δικαίωμά της. Δεν αρκεί να διαβάζεις για τα ακριτικά νησιά αν πραγματικά τα θες πρέπει να έρθεις εκεί όπου υπάρχει η μάχη της ρωμιοσύνης για να δείξεις στους δικούς μας ότι δεν πρόκειται να τους αφήσεις ακόμα και αν σου το ζητήσουν. 
Ετοιμάσου για Γαύδο.