Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Θέματα Περιβάλλοντος και Αθλητισμού στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης

Με κύριο θέμα την ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη και από τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη για το παραγόμενο έργο σε θέματα αρμοδιότητάς τους, συνεδρίασε σήμερα η Διοικούσα Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σημασία του νομοθετικού έργου που επιτελείται για το ζήτημα των αυθαιρέτων, αλλά και των ενεργειών για την προώθηση των ζητημάτων του κτηματολογίου και της δασοπροστασίας, τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.
Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στην επαναφορά κινήτρων μοριοδότησης και εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους νέους που διακρίνονται στον αθλητισμό, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στο εν εξελίξει πρόγραμμα «Ευ Ζην» στα σχολεία για τη θωράκιση της υγείας των νέων μέσω της άθλησης, στην επικείμενη πιλοτική σύσταση και λειτουργία αθλητικών σχολείων, καθώς και στις δυνατότητες συμβολής του τομέα των αθλητικών υποδομών στην αναπτυξιακή προσπάθεια, κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ, από το 2014.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ενημέρωσε τα μέλη της Δ.Ε. για την πορεία της προετοιμασίας του Προσυνεδρίου της Ν.Δ. που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Τέλος, ο Υπεύθυνος Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Βαγγέλης Μωυσής, ενημέρωσε για θέματα οργάνωσης επικοινωνιακής υποστήριξης.