Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση για τον απολογισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης



Χρειάστηκαν έξι μήνες δημιουργικής λογιστικής, φαντασίας και συγγραφής, για να παρουσιάσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ως απολογισμό πεπραγμένων του 2012, μια εικονική πραγματικότητα, που μόνο ο ίδιος βιώνει.
Κάθε απόπειρά του να ξεγελάσει και να ωραιοποιήσει, διαψεύδεται από την ομολογία αποτυχίας του ιδίου, μόλις έναν χρόνο πριν ανακαλύψει την πόλη «στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων».
Κυρίως όμως, διαψεύδει τον κ. Μπουτάρη η  ορατή και απτή πραγματικότητα που βιώνουν οι συμπολίτες μας, καθώς η Θεσσαλονίκη:
  • Πνίγεται στα σκουπίδια, όλο και συχνότερα, εξ` αιτίας και της δικής του ανικανότητας να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις ενός ΟΤΑ.
  • Υφίσταται κυκλοφοριακό «έμφραγμα» όλο και συχνότερα, εξ` αιτίας και δικών του πρωτοβουλιών, που προωθούνται χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και διαβούλευση.
  • Πλήρωσε εξ` αιτίας του τον λογαριασμό μιας τουριστικής συνεργασίας, από την οποία επωφελήθηκαν κυρίως άλλοι προορισμοί.
  • Βλέπει το μικρομεσαίο εμπόριο να «στενάζει» διπλά, καθώς στην ύφεση προστίθεται το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο, το οποίο ο δήμαρχος ευνοεί δημοσίως.
  • Έχει δημοτικά ταμεία πιο κοντά στη χρεοκοπία, από την ημέρα που τα παρέλαβε.
  • Είναι βαθιά διχασμένη εξαιτίας και της αντικρουόμενης πολιτικής ενός δημάρχου, που  καταλήγει με συμπεριφορές του, να ενισχύει κοινωνικές και πολιτικές ακρότητες.
Μετά απ`όλα αυτά είναι σαφές, ότι η εκτίμηση του δημάρχου, πως οι Θεσσαλονικείς θα του επιτρέψουν να συνεχίσει το ανύπαρκτο έργο του μετά τον Μάιο του 2014, πηγάζει από την ίδια δημιουργική φαντασία, που «γέννησε» και τον εικονικό απολογισμό του.  Γι` αυτό, ας μην αναρωτιέται για την απουσία φορέων από τη χθεσινή του παρουσίαση. Αυτό, είναι πραγματικά δικό του επίτευγμα.