Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Σάκη Ιωαννίδη

Στο πλαίσιο της 2ης Τακτικής Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου, μαζί με τον Υπεύθυνο Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Θοδωρή Καραγιάννη. 
Κατά τη συνέντευξη τύπου, παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στον Κανονισμό Περιφερειακών Οργανώσεων που εγκρίθηκαν από την 2η Τακτική Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, με την εισαγωγή τριών βαθμίδων οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο., ΝΟ.Δ.Ε., Περιφέρειες) και την θεσμοθέτηση των θεματικών ενοτήτων.
Στη συνέχεια, προανήγγειλε τη συνέχιση της καμπάνιας «Δούλεψέ το», μέσα από τη συνάντηση με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς νέων, με σκοπό τη διαμόρφωση μιας πλατφόρμας προτάσεων για την ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης.
Έπειτα, αναφέρθηκε στη σημασία των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών για τη νέα γενιά, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των νέων, με επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση, στην εκλογική διαδικασία για την ανανέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αναφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι με σωστό σχεδιασμό, μπορεί να καταστεί κέντρο ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων κυρίως στους τομείς της τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε τη διάθεση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης να στηρίξει νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Στη βάση αυτή, παρουσίασε το νέο Συντονιστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως πρόσωπα με πορεία στον επαγγελματικό καιεπιστημονικό στίβο, νέους επαγγελματίες και επιστήμονες, που με τη συμμετοχή τους μπορούν να φέρουν την ΟΝΝΕΔ και συγκεκριμένα τις οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη πιο κοντά στην κοινωνία.
Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την σύνθεση του νέου Συντονιστικού Γραφείου στον παρακάτω σύνδεσμο 

ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης