Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

"Φτάνει Πια!" -Ανθρώπινη αλυσίδα κατά της βίας στον Λευκό Πύργο

Στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λευκό Πύργο, ενώνοντας τις φωνές τους εναντίον της βίας απ` όπου κι αν αυτή προέρχεται, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, με κεντρικό σύνθημα «φτάνει πια».

Εκατοντάδες μέλη των οργανώσεων της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους να συμβάλλουν στην περιφρούρηση της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε στους διερχόμενους έντυπο υλικό, υπέρ της καταδίκης της κάθε μορφής βίας, χωρίς διαχωρισμό της σε «καλή» και «κακή», ώστε να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή και να επανέλθει η ασφάλεια για όλους: την οικογένεια, τη γειτονιά, την επιχειρηματικότητα, τον καθένα.
«Στον αγώνα για τον αποκλεισμό της βίας από την πολιτική αντιπαράθεση, οφείλουμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να είμαστε ενωμένοι, απέναντι σε όλους εκείνους που επιμένουν να μη σέβονται τους όρους λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος», τόνισε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Μηνάς Σαμαντζίδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τα προεδρεία και μέλη των ΝΟΔΕ και των Τοπικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερα δυναμική ήταν για μια ακόμα φορά η παρουσία των ΟΝΝΕΔιτών.
Ανάλογες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν σε έντεκα πόλεις, ενώ διανεμήθηκε έντυπο υλικό σε συνολικά 52 πόλεις.
Μετά το τέλος της αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ανθρώπινες αλυσίδες για την προστασία της Δημοκρατίας, της σταθερότητας, της ασφάλειας του κάθε πολίτη. Να απαλλάξουμε τον τόπο από την επικίνδυνη θεωρία της “καλής” και “κακής” βίας. Να χτίσουμε μια νέα κουλτούρα σεβασμού στον άνθρωπο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Να πούμε όλοι μαζί “φτάνει πια”».