Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση Ν.Δ. Θεσσαλονίκης

Συνεδριάζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. υπό την προεδρεία του Αντώνη Γυφτόπουλου. Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν πολιτικά και οργανωτικά θέματα τα οποία έχουν ήδη συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή. 
Για τα ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς η ΝΔ Θεσσαλονίκης, διατυπώνει τις θέσεις της:

Για την επίθεση κατά της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως.
Η ΝΔ Θεσσαλονίκης δεν ξέχνα την επίθεση με γκαζάκια στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως. Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια, δήθεν αναρχικών, δεν στρέφεται κατά του Κράτους που υποτίθεται ότι είναι το πρόβλημά τους, αλλά κατά της Εκκλησίας. Η Εκκλησία αποτελεί στήριγμα για τον ελληνικό λαό, ψυχικό, ηθικό, κοινωνικό και οικονομικό ακόμη, σε μια εποχή που το κράτος και η κυβέρνηση αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις προς αυτόν. Ο Επίσκοπος και η Εκκλησία με ταπεινοφροσύνη αντιμετώπισαν το θέμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης δεν στέκεται με σθένος απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα και συμπεριφορές.

Για τους τραυματίες αστυνομικούς.
Με ξεκάθαρο τρόπο η ΝΔ Θεσσαλονίκης στέκεται ηθικά και πολιτικά κοντά στους αστυνομικούς που δέχθηκαν βίαιη και απρόκλητη επίθεση έξω από συμβολαιογραφείο της πόλης, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο. Εκτός των άλλων παραμέτρων του θέματος, αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι πρόκειται για εργαζόμενους – οικογενειάρχες, οι οποίοι υπέστησαν την παραβατική συμπεριφορά συμπολιτών και αυτό το οποίο συνέβη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εντολές που δίνονται από την πολιτική τους ηγεσία. Οι πολίτες πρέπει να ζουν σε περιβάλλον ασφάλειας για να μπορούν να διαδηλώνουν τις απόψεις τους ελεύθερα. Η βία δεν είναι ανεκτή από την κοινωνία μας και η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την ανομία και τη δημιουργία κλίματος που επιτρέπει την ανομία.

Για τη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.
Ο ΟΑΣΘ εξελίσσεται σε πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικώς η Κυβέρνηση εκτέθηκε με τον αυταρχισμό και την παρανομία της κρατικοποίησης του Οργανισμού. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ανεφύη και η διαφθορά όπως καταγράφεται σε τοπικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παράνομες συμβάσεις και αναθέσεις έργου. 
Για τη ΝΔ Θεσσαλονίκης το πιο σημαντικό από όλα είναι ο εξευτελισμός και η ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά οι πολίτες. Ατελείωτες ώρες αναμονής, ασφυκτικές καταστάσεις μέσα στα λεωφορεία, επικίνδυνο τροχαίο υλικό, απαρχαιωμένος και ρυπογόνος στόλος. Αν αυτά τα προβλήματα απασχολούσαν και παλαιότερα τους Θεσσαλονικείς, τώρα έχουν γιγαντωθεί. Επιπλέον δε, με την κρατικοποίηση έχουμε ανεξέλεγκτη χρήση των λεωφορείων από αυτούς που αδικαιολόγητα αρνούνται να καταβάλλουν κόμιστρο και μία άνευ προηγούμενου εγκληματικότητα μέσα στα λεωφορεία. Οι Θεσσαλονικείς παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν και επισημαίνουμε στη Διοίκηση του ΟΑΣΘ, ότι με αυτές τις συνθήκες δεν θα αργήσει να γίνει το κακό. 
Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ ήταν υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε πράξη. Η ΝΔ Θεσσαλονίκης ανοίγει το θέμα και δεν θα σταματήσει να ασχολείται με αυτό, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες στους διοικούντες σήμερα τον ΟΑΣΘ.

Για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονιας.
Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο ως ευκαιρία διαμόρφωσης πολιτικού κλίματος στη Θεσσαλονίκη. Έτσι άλλωστε εξηγούνται οι εξαγγελλόμενες επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιους φορείς της πόλης και της περιφέρειας. Οι Θεσσαλονικείς πλέον με πολύ μεγάλη επιφύλαξη ακούν τις υποσχέσεις τους, καθώς οι επιπτώσεις των κυβερνητικών επιλογών είναι δραματικές στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας. Την επόμενη μέρα του συνεδρίου, όταν τα στελέχη της Κυβέρνησης θα έχουν αναχωρήσει, η ΝΔ Θεσσαλονίκης θα είναι εδώ για να ενημερώσει και να προτείνει τις δικές της ρεαλιστικές θέσεις.
Στη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκευή 09/03/2018, θα συμμετάσχει και η Περιφερειακή Τομεάρχης κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, πρώην Υπουργός και Βουλευτής Α’ Αθηνών. Η παρουσία της, σηματοδοτεί το καινούριο ξεκίνημα και την προσπάθεια όλων να γίνει η Νέα Δημοκρατία ξανά δυνατή.