Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ Θεσσαλονίκης κ. Α. Γυφτόπουλου στο MyPortal.gr

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Πλάκα
Η ΝΔ θεωρεί το 2018 εκλογική χρονιά. Σε ποια πολιτικά και κοινωνικά πεδία θα εστιάσετε τη δράση σας στη Θεσσαλονίκη;
Η Νέα Δημοκρατία πρωτίστως θεωρεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  ως μια καταστροφική κυβέρνηση. Προκειμένου να μη διενεργηθούν εθνικές εκλογές υπό  συνθήκες εθνικής καταστροφής, ζητούμε επιμόνως την προσφυγή  στη λαϊκή ετυμηγορία. Δυστυχώς, ο κύριος Τσίπρας αντιλαμβάνεται την προσφυγή στις εκλογές ως μέσο για τη διατήρηση της εξουσίας. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης του τόπου, παρά τις αντίξοες συνθήκες, με δημοκρατικό τρόπο. Υπό αυτήν την έννοια, το 2018 είναι μία εκλογική χρονιά.
Ως προς τα πεδία (κοινωνικά και πολιτικά) στα οποία η Νέα Δημοκρατία θα εστιάσει τη δράση της στη Θεσσαλονίκη αυτά είναι τρία: 1. Οι υποδομές και οι λειτουργίες της πόλης που έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινή ζωή των πολιτών. 2. Οι κοινωνικές μετακινήσεις ως αποτέλεσμα του μεταναστευτικού φαινομένου, το οποίο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην πολιτική συμπεριφορά των Θεσσαλονικέων. 3. Το πλησίασμα της νεολαίας και η στήριξη προς αυτήν σε όλους τους τομείς και με όλους τους τρόπους , (μόρφωση-εργασία-ποιότητα ζωής). Μας ενδιαφέρει πολύ να γίνει ξανά αισιόδοξο το πιο αισιόδοξο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Σε τι βαθμό θα φθάσει η ανανέωση των ψηφοδελτίων που προωθεί και μέσω του Μητρώου Στελεχών ο κ. Μητσοτάκης; Ποια τα κριτήρια συμμετοχής νέων αλλά και μη συμμετοχής παλιών;
Αποστολή μας να γίνει η Νέα Δημοκρατία και πάλι δυνατή στη Θεσσαλονίκη. Τα ψηφοδέλτια θα αποτυπώνουν το δυναμισμό, την εμπειρία και τη γνώση των στελεχών εκείνων που θα αναδειχθούν μέσα στη συνολική προσπάθεια ανασύνταξης και αναζωογόνησης του πολιτικού μας οργανισμού. Η τελική επιλογή, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου μας, θα διασφαλίζει ένα και μόνο πράμα: τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Βάσει των έως τώρα δηλώσεων του κ. Τζιτζικώστα και του κ. Μητσοτάκη να θεωρήσουμε δεδομένη την νέα υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια και τη στήριξη σε αυτήν της ΝΔ;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από όλους μας να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Μόνον τότε το πολιτικό στέλεχος δικαιώνεται, όταν κάνοντας καλά τη δουλειά του, είναι χρήσιμο στην κοινωνία. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάνει  άριστα τη δουλειά του και η Νέα Δημοκρατία στηρίζει αυτούς που κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Σε μια τέτοια περίπτωση η παράταξη και τα στελέχη του κ. Ιωαννίδη; Θα ενταχθούν στην παράταξη Τζιτζικώστα; Σκέφτεστε να κάνετε μια προσπάθεια σύγκλησης ώστε να κλείσουν οριστικά και οι εσωκομματικές πληγές του 2014;
Η Νέα Δημοκρατία  είναι το κόμμα που εκφράζει όλον τον κόσμο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η κεντροδεξιά παράταξη είναι ένας ευρύς κοινωνικός χώρος με ιδιαίτερη ζωντάνια και εσωτερική δύναμη. Εκδήλωση αυτής της ζωντάνιας του κεντροδεξιού χώρου είναι και η ελεύθερη έκφραση απόψεων αλλά και οι ελεύθερες επιλογές κάποτε των στελεχών της.  Πάντα όμως υπάρχει και η εσωτερική δύναμη της παράταξης  να ενώνει και να προσθέτει δυνάμεις. Η σύνθεση πολιτικών και προσωπικών δυνάμεων  είναι πάντα για τη Νέα Δημοκρατία το ζητούμενο καθώς έτσι επιτυγχάνεται το κοινωνικό καλό. Όσο για τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον κόουτς , είναι  τόσο αυστηρό το ήθος του, τεράστιο το πείσμα του και ατελείωτη η αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη  που όλα αυτά τον καθιστούν πάντα παρόντα, ενεργό  και χρήσιμο για την πόλη. Άλλωστε ο Γιάννης γνωρίζει καλά ότι και στη ζωή, και στην πολιτική,  όπως και στο μπάσκετ, το παιχνίδι παίζεται μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο καθώς υπάρχει και το τρίποντο.
Αν το τοπίο είναι πιο καθαρό στην Περιφέρεια, στο Δήμο Θεσσαλονίκης τι γίνεται; Η ΝΔ αυτή τη φορά θα επιλέξει εγκαίρως τη στάση της και το πρόσωπο που θα στηρίξει στο Δήμο; Κάποιοι πίσω από την καλή σχέση Μητσοτάκη-Μπουτάρη δεν αποκλείουν στήριξη της ΝΔ στο Δήμαρχο. Τι θα κάνετε;
Η διοίκηση Μπουτάρη , το γνωρίζουμε  καλά όλοι μας, έχει κλείσει τον κύκλο της. Οι επιδόσεις αυτής της διοίκησης  στους τομείς ευθύνης και αρμοδιότητας είναι πολύ χαμηλές και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι Θεσσαλονικείς. Στην ανάδειξη της ανεπάρκειας της διοίκησης Μπουτάρη καθοριστικό ρόλο έπαιξε και παίζει  η σταθερή, συνετή και επίμονη αντιπολίτευση του Σταύρου Καλαφάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο επόμενος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έχει να σηκώσει τεράστιο βάρος για να επαναφέρει την πόλη σε κανονικούς ρυθμούς. Αυτός που θα εκλεγεί εκτός της βαθιάς γνώσης του θέματος πρέπει να έχει και ισχυρή βούληση και πάθος για τη δουλειά στο Δήμο.  Ο Βουλευτής μας Σταύρος Καλαφάτης, που έκανε  έναν καθαρό και ωραίο αγώνα για το  Δήμο Θεσσαλονίκης, σύντομα, καθόσον γνωρίζω, θα αποφασίσει εάν θα συνεχίσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η Νέα Δημοκρατία, πάντα  συνεπής στις ιδεολογικές της αρχές για την αυτοδιοίκηση, στηρίζει τον καλύτερο.. Η Θεσσαλονίκη έχει απόλυτη ανάγκη ικανής ηγεσίας. Ικανός ηγέτης είναι αυτός που θα την επαναφέρει σε μια κανονική λειτουργία, δίνοντας έμφαση στις δημόσιες και κοινωνικές υποδομές (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο, δίκτυο κοινωνικής προστασίας των νέων και των ηλικιωμένων , κοινωνική συνοχή, που όλα αυτά παρήκμασαν τα τελευταία χρόνια)  και αντιμετωπίζοντας άμεσα τα λειτουργικά προβλήματα (κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης, προστασία του περιβάλλοντος, διευθέτηση του δημόσιου χώρου και πολλά άλλα τα οποία ως προβλήματα έχουν γιγαντωθεί). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο τον έχουμε  γνωρίσει οι Έλληνες και θα τον γνωρίσουμε καλύτερα όταν θα έρθει η ώρα να κυβερνήσει την Ελλάδα, δεν παίζει παιχνίδια στην πλάτη της πόλης.  Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον καλύτερο.