Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη τύπου Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε νέα υφεσιακά μέτρα, όποια κι αν είναι αυτά. Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη στην κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας». Αυτά τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη επικεφαλής κλιμακίου στο οποίο συμμετείχε και ο γραμματέας του τομέα, Δημήτρης Κοντός. Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Τσάμη, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ και με τα διευθυντικά στελέχη του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη.
«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, που ο κοινωνικός διάλογος δεσπόζει στην επικαιρότητα, για να υλοποιήσουμε τη δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του και θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε πράξη νομοθετικού περιεχομένου», υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, που τόνισε ότι η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού θα μεταφραζόταν σε επιπλέον 3,5 μονάδες ύφεσης, κακό το οποίο δεν μπορεί να αντέξει ο τόπος.
Ο ίδιος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, με την ανεργία να είναι πάνω από 18%, τους ανέργους να ξεπερνούν τους 900.000, την ύφεση να καθηλώνει την οικονομία για πέμπτη συνεχή χρονιά, τις περικοπές μισθών και συντάξεων να εξουθενώνουν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ο κ. Νικολόπουλος επισήμανε ότι, όπως υπογραμμίστηκε από τη διοίκηση του ΕΚΘ, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα η επίσημη ανεργία βρίσκεται πάνω από 18%, στη Θεσσαλονίκη τα στοιχεία του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου δείχνουν ανεργία 30%! «Το νούμερο αυτό αποτελεί εκρηκτική ύλη για κοινωνική έκρηξη. Πρέπει γρήγορα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να καταλάβουν ότι ένας αναπτήρας αρκεί για να έχουμε έκρηξη», υπογράμμισε ο Τομεάρχης και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης ότι στο νομό έχουν καταγραφεί 150.000 άνεργοι!

Για τις επικουρικές
Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκε κατά της οριζόντιας μείωσης και περικοπής των επικουρικών συντάξεων. «Δεν υπάρχουν ακόμα τα αναγκαία στοιχεία ώστε να μπορούμε να συζητήσουμε για ενοποίηση των ταμείων και τη δημιουργία ενός νέου, γιγαντιαίου ταμείου. Πώς θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να αποδεχθεί κάτι χωρίς να διαθέτει στοιχεία;», διερωτήθηκε.
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το 90% των επικουρικών ταμείων δεν έχει καν προϋπολογισμό για το 2012! «Πώς θα ενώσουμε τα επικουρικά, όταν δεν γνωρίζουμε ούτε τις προβλέψεις των προϋπολογισμών τους για το τρέχον έτος; Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία παραμένει στο διάλογο, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις που είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε, ώστε πάση θυσία να εξασφαλίσουμε ένα ελάχιστο εισόδημα που να δίνει κύρια και επικουρική σύνταξη. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι βρισκόμαστε έναν μήνα πριν να ανοίξει η προεκλογική περίοδος και ο αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς, έχει προχωρήσει σε μόνον δύο δεσμεύσεις: έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.