Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση κοπή πίτας της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης

υνατό μήνυμα ελπίδας έστειλαν χθες εκατοντάδες στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, τα οποία «πλημμύρισαν» το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Διοικούσας Επιτροπής. Στο κατάμεστο δημαρχείο ήταν όλοι εκεί: νυν και πρώην βουλευτές, πολιτευτές, κομματικά στελέχη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νεολαίοι και κυρίως εκατοντάδες πολιτών.
«Βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το κτίριο το οποίο αποτελεί κόσμημα. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θεμελιώθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και εγκαινιάστηκε από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο», σημείωσε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Δημήτρης Τσάμης.
Δεν θα μπορούσε ωστόσο να μην αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, «λόγω της αδιέξοδης και αναποτελεσματικής πολιτικής του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που βασίζεται στη λογική των κλειστών παρεών. Τον ευχαριστώ που σήμερα μας παραχώρησε το φουαγέ του δημαρχείου, όμως δεν τον ευχαριστώ, όπως δεν τον ευχαριστεί κανένας Θεσσαλονικιός, για τις θέσεις του σε μια σειρά από θέματα, όπως είναι η κατάργηση του ΥΜΑΘ, οι καθυστερήσεις στη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι μικροκομματικές του συμπεριφορές απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου», υπογράμμισε ο κ. Τσάμης.  
Έκανε επίσης αναφορά στον Σωτήρη Κούβελα, τον αείμνηστο Ντίνο Κοσμόπουλο, τον Μίμη Δημητριάδη, τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τους πρώην δημάρχους Θεσσαλονίκης, για τους οποίους είπε ότι το έργο τους δεσμεύει τη Νέα Δημοκρατία, με το βάρος του έργου αυτού να πέφτει σήμερα στους ώμους του Κώστα Γκιουλέκα.
Ο κ. Τσάμης έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του επισημαίνοντας ότι το 2012 αποτελεί χρονιά εκλογών και κάλεσε άπαντες να δώσουν αγώνα σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση.
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας. «Σας στέλνω τους χαιρετισμούς του αυριανού πρωθυπουργού της Ελλάδας, του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δίνει μια μεγάλη μάχη για την Ελλάδα και για τα δίκαια των Ελλήνων», σημείωσε ο κ. Τζίμας.
Επισήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφεραν τα αδιανόητα, αφού εξαιτίας τους κατέληξαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατακτήσεις δεκαετιών.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ζωντανός, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι παλαιότερες γενιές παρέλαβαν μία Ελλάδα χρεοκοπημένη αλλά με αξίες. «Σήμερα η Ελλάδα είναι δύο φορές άπορη και επιπλέον δεν έχει αξίες. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει τη μάχη των εκλογών, για το καλό της πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΜΗ 
Σας ευχαριστώ όλους για τη σημερινή σας παρουσία.
Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στην πρόσκληση μας
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας
Όλοι οι αγωνιστές της παράταξης , οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας, είναι σήμερα εδώ, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.
Είναι εδώ οι ΤΟ, οι ΝΟΔΕ, οι ΕΚΟ, οι ΔΑΚΕ, τα μέλη της ΠΕ, οι εκπρόσωποι μας στα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι και βέβαια οι βουλευτές μας και ο υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος..
Είμαστε εδώ στο δημαρχιακό μέγαρο, ένα κτίριο που κοσμεί τη Θεσσαλονίκη. Ένα μεγάλο έργο που θεμελιώθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και εγκαινιάσθηκε από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Σήμερα η πόλη αντιμετωπίζει προβλήματα. Η πολιτική του δημάρχου είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική, περιοριζόμενη σε κλειστές παρέες και σε λόγια που απέχουν πολύ από δημιουργικά έργα.
Ασφαλώς ευχαριστώ και από το βήμα αυτό τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ Γιάννη Μπουτάρη για την απόφαση του να μας παραχωρηθεί ο χώρος αυτός αλλά δεν μπορεί κανένας Θεσσαλονικιός να τον ευχαριστήσει για τις θέσεις του για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, για τις περίεργες καθυστερήσεις στα θέματα του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, για τις μικροκομματικές συμπεριφορές στα ζητήματα των εργαζομένων.
Εμείς, αισθανόμαστε βαριά την ευθύνη για την πορεία της πόλης. Έχουμε πάντα τη σκέψη μας στο πρόσφατο παρελθόν και το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον.
Μας δεσμεύει η παρακαταθήκη και η προσφορά των προηγουμένων δημάρχων . Όλων εκείνων που ανέδειξαν οι θεσσαλονικείς με την ψήφο τους και οι οποίοι τίμησαν με το έργο τους τους πολίτες και την παράταξη μας.
Μας δεσμεύει η παρακαταθήκη του Σωτήρη Κούβελα, του αείμνηστου Ντίνου Κοσμόπουλου, του Μίμη Δημητριάδη και του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Και σήμερα το φορτίο της ευθύνης σηκώνει με επιμονή και μεθοδικότητα ο Κώστας Γκιουλέκας που έδωσε και δίνει έναν αγώνα σκληρό αλλά έντιμο.
Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση έχουμε απέναντι μας το υπόλογο και ένοχο ΠΑΣΟΚ, την αντικοινωνική, ανεύθυνη και ισοπεδωτική αριστερά, τα διάφορα επικίνδυνα και δόλια συμφέροντα που χρησιμοποιούν όπλο τη λάσπη, τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση και το ψέμα αλλά και τον επικίνδυνο λαϊκισμό. Τίποτα ευκολότερο από τα μεγάλα και ηρωικά λόγια, τις υποσχέσεις και τα λεκτικά πυροτεχνήματα. Αυτά άλλωστε μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Ο δύσκολος δρόμος είναι ο δρόμος της ευθύνης, της λογικής και της πολιτικής ωριμότητας. Ο δρόμος της εθνικής αναγέννησης που μας επιβάλλουν οι αρχές και η ιστορία της παράταξης μας.
Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η παρουσία του γραμματέα της ΠΕ Ανδρέα Λυκορέντζου αλλά έκτακτες υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί.
Είναι σήμερα μαζί μας ο πρώην υπουργός ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ και βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζήμας τον οποίο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση μας και τον καλώ στο βήμα.