Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Τύπου της Διοικούσας Ν.Δ. Θεσσαλονίκης

 «Στοχεύουμε στην αυτοδυναμία. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, κυβέρνηση με ομοιογένεια, η οποία θα διαθέτει λαϊκή, νωπή εντολή, για να μπορέσει να διαπραγματευτεί». Αυτό τόνισε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Χαρακόπουλος ήρθε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετέχει σε σύσκεψη με κομματικά στελέχη του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού από τη Βόρεια Ελλάδα, με την παρουσία του Αναπληρωτή Γραμματέα, Αντώνη Οικονόμου.
Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού χαρακτήρισε την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ως την κρισιμότερη της μεταπολίτευσης, καθώς θα διεξαχθεί σε μία περίοδο η οποία αποτελεί κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ελλάδα. «Το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή αν θα μπει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες. Γιʼ αυτό καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα. Να ψηφίσουν με επίγνωση και ευθύνη για την κυβέρνηση της επόμενης μέρας», υπογράμμισε.
Για το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι δεν προήλθε από παρθενογένεση, καθώς αποτελούσε όχι μόνο κεντρικό στέλεχος, αλλά το νούμερο δύο στην κυβέρνηση. «Το έλλειμμα αξιοπιστίας δεν ανακτάται με μία συγνώμη. Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι άμοιρος ευθυνών», υπογράμμισε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού.
Ο κ. Χαρακόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση μίας και μόνον εξεταστικής επιτροπής μετά από τις εκλογές, η οποία θα διερευνήσει πως φτάσαμε στα δεσμά του μνημονίου, ιδίως μετά τις καταγγελίες για την αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω, από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Στην προσπάθειά τους να σπιλώσουν τη Νέα Δημοκρατία και τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, διέσυραν τη χώρα», κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος.
Για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ανέφερε ότι «δεν μπορεί να γίνει πολιτική με κρυπτόμενους πολιτικούς». Είπε, πάντως, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται περιστατικά τυφλής βίας. «Αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα. Η διαμαρτυρία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, αλλά άλλο πράγμα είναι η διαμαρτυρία και άλλο η τυφλή βία. Σε τέτοιου είδους περιστατικά, πρέπει να υπάρχει καθολική καταδίκη».
Τέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, υπογράμμισε ότι η Αριστερά έχει και αυτή μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας. «Η Αριστερά μπορεί να μην κυβέρνησε, όμως επί χρόνια έχαιρε ιδιότυπης ασυλίας. Ευθύνεται για πολλές παθογένειες, συμπεριφορές, νοοτροπίες, στερεότυπα. Η Αριστερά ποινικοποίησε την επιχειρηματική δράση στην πατρίδα μας και εξαιτίας της, τη δεκαετία του ʼ90, εκδιώχθηκαν επιχειρήσεις, όπως η Pirelli και η Goodyear», επισήμανε ο κ. Χαρακόπουλος.
Για τους διαγραφέντες σημείωσε ότι δεν είναι ευχάριστο να ασκούνται πειθαρχικές διώξεις, όμως τα στελέχη ενός κόμματος οφείλουν να στρατεύονται στις μείζονες, κεντρικές επιλογές του, καθώς όποια άλλη στάση έχει επιπτώσεις.
Εξάλλου, χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από νέα και ικανά πρόσωπα να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, «ιδίως μέσα σε αυτό το ισοπεδωτικό κλίμα που επικρατεί».

Στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος Στ. Δήμας
Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Τσάμης, σημείωσε ότι την Τετάρτη, 21 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει στο Μακεδονία Παλλάς ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας. Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Για τα σκουπίδια
Ο κ. Τσάμης επισήμανε εξάλλου τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη. «Είναι προφανές ότι στον έναν χρόνο της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη ο μηχανισμός της καθαριότητας διαλύθηκε πλήρως, με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης του δήμου. Τα λόγια του είναι εύκολα, αλλά οι πράξεις δύσκολες», υπογράμμισε ο κ. Τσάμης.    
Τέλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι το ΣΑΕ κινδυνεύει με έξωση από τον Γιάννη Μπουτάρη, σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει όσο τίποτα άλλο ανάγκη από τη βοήθεια του ελληνισμού.
Ο κ. Τσάμης κατήγγειλε ως επικίνδυνη, απαξιωτική και προβληματική την αντιμετώπιση από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης του θέματος που προέκυψε με την έδρα του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.