Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Ο κ.Μπουτάρης θα έπρεπε να απολογείται για το ΦΟΣΔΑ και οχι να πλάθει σενάρια

 Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί – άγνωστο σε ποιους – για το γεγονός ότι απέτυχαν οι ανεξήγητες μεθοδεύσεις του στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην κεντρική Μακεδονία, επιχείρησε μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να εμπλέξει τη Νέα Δημοκρατία σε νέα σενάρια της δημιουργικής φαντασίας του.
Οι «καταγγελίες» του, περί ανάμιξης της Ν.Δ. στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ, στερούνται σοβαρότητας.
Αποτελούν μια φθηνή απόπειρα αποπροσανατολισμού, από το γεγονός, πως δικές του παλινωδίες με κίνητρα που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, προκάλεσαν – μετά από σειρά αυστηρών προειδοποιήσεων και σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας – την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, για την άμεση διενέργεια εκλογών ανάδειξης διοίκησης στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Κεντρικής Μακεδονίας.
Συνεπώς, στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων που άπτεται της ποιότητας ζωής των πολιτών και της δημόσιας υγείας, ο κ. Μπουτάρης είναι υπόλογος. Και ως τέτοιος, θα έπρεπε να εξηγεί την απραξία του, αντί να πλάθει σενάρια για να την καλύψει.-