Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μια "Αχτίδα" αλληλεγγύης από τα τμήματα γυναικών Ν.Δ. της Θεσσαλονίκης

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και πλήθους στελεχών της Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ», τα Τμήματα Γυναικών της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη του Κέντρου Αυτισμού «Αχτίδα» της Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση περιελάμβανε την προβολή της κινηματογραφικής παραγωγής του 1988 «ο Άνθρωπος της Βροχής» σε σκηνοθεσία Μπάρυ Λέβινσον, με πρωταγωνιστές τον Τόμ Κρουζ και τον Ντάστιν Χόφμαν που είχε κερδίσει το βραβείο όσκαρ για την ερμηνεία του αυτιστικού χαρακτήρα που ενσάρκωσε.
Πριν την έναρξη της προβολής η υπεύθυνη των Τμημάτων Γυναικών της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Μάγδα Καρακόλη, υπογράμμισε τη σημασία της κοινωφελούς διάστασης της ενασχόλησης με τα κοινά, αναφερόμενη στο πνεύμα προαγωγής της κοινωνικής συνοχής που διέπει τις δράσεις του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ» της Ν.Δ.
Για την ίδια την ταινία, αλλά και τις αφορμές που αυτή δίνει για προσέγγιση του ζητήματος του αυτισμού, μίλησε ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου κ. Αλέξης Δερμεντζογλου, χαιρετίζοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης που εκπέμπουν ανάλογες εκδηλώσεις.
Η εκπαιδευτικός κ. Νούλη Δημητριάδου σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία, περιέγραψε την καθημερινότητα των αυτιστικών ατόμων και τον αγώνα των οικογενειών τους για να τους εξασφαλίσουν την προοπτική της καλύτερης δυνατής ζωής. Η ίδια αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους στηρίζει αυτές τις οικογένειες το Κέντρο Αυτισμού «Αχτίδα», το οποίο στηρίζεται στην κάλυψη μέρους τους κόστους νοσηλείας και φροντίδας από τα ασφαλιστικά ταμεία των οικογενειών των αυτιστικών ατόμων, αλλά και στις ιδιωτικές δωρεές, είτε με τη μορφή εσόδων από τη διοργάνωση εκδηλώσεων, είτε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της «Αχτίδας» στην Alpha Bank με αριθμό 707-00-2786-010640.
Θυμίζουμε ότι για την οικονομική ενίσχυση της «Αχτίδας», πραγματοποιήθηκε ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία το bazaar που οργάνωσαν τα μέλη των γυναικείων τμημάτων του Νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.
Ν.Δ. Θεσσαλονίκης