Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Σιγουριά πρωτιάς της Ν.Δ. στην κεντρική εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής του Ν.Θεσσαλονίκης


Με κεντρικό ομιλητή το συντονιστή του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. στην κεντρική Μακεδονία, υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης και πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Ν.Θεσσαλονίκης στην Α΄ Περιφέρεια του νομού, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Στυλιανίδης, εμφανίστηκε βέβαιος για την πρωτιά της Ν.Δ. στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση με την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη να πρωταγωνιστούν στο νικηφόρο αποτέλεσμα και υπογράμμισε πως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, «η Ελλάδα, θα προχωρήσει με μια κυβέρνηση που θα έχει ως κορμό την υπεύθυνη και αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία, ή θα ξανακυλήσει στο τέλμα της αριστερής ακυβερνησίας που έπληξε τη χώρα τους τελευταίους επτά μήνες».
Σημείωσε πως αυτές οι εκλογές είναι για τη Ν.Δ. «η απαρχή ενός δύσκολου αγώνα, μιας μεγάλης προσπάθειας με εθνικά χαρακτηριστικά και όχι κομματικά» και πρόσθεσε: «Μέσα στη δυσκολία της όμως, αυτή η προσπάθεια, εμπεριέχει και μια ευκαιρία για την ίδια την παράταξη της Ν.Δ., να επιστρέψει στην κοίτη των αξιών που θέσπισε για πρώτη φορά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, ο ιδρυτής της παράταξής μας και αναμορφωτής της σύγχρονης Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.»
Υπογραμμίζοντας ότι μετά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε φαινόμενα διάλυσης σε κάθε τομέα της δημόσιας διοίκησης, στην Ελλάδα δεν θεωρείται τίποτα αυτονόητο, αναφέρθηκε στο παράδειγμα των σχολείων:
«Τέτοιο καιρό, θυμάμαι, επί κυβέρνησης Ν.Δ. εγκαινιάζαμε τη σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, μαζί με τους δημάρχους, τους νομάρχες τότε, τους περιφερειάρχες. Και μας κατηγορούσαν τότε οι αντίπαλοί μας, ότι υπερηφανευόμαστε για το αυτονόητο. Ρωτώ λοιπόν, που είναι σήμερα αυτό το αυτονόητο; Δεν άνοιξαν 257 σχολεία. Περίπου 24.000 θέσεις δασκάλων και καθηγητών δεν έχουν καλυφθεί. Και υπάρχουν χωριά, νησιά, πόλεις, φτωχογειτονιές, που τα παιδιά της μεσαίας, της φτωχής, της λαϊκής τάξης, δεν θα πάνε στο σχολείο να μάθουν γράμματα, μέχρι το Δεκέμβριο, μέχρι να αποκατασταθεί η ευρυθμία.»
Ο πρώην υπουργός, αναφέρθηκε στις κατηγορίες που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, πως ενδιαφέρεται για τα ιδιωτικά σχολεία, επειδή αντέδρασε στο 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση: «Λες και αυτό το 23% δεν αφορά το φροντιστήριο της φτωχογειτονιάς, που θα πάει το παιδί του εργαζόμενου για να μάθει ξένες γλώσσες, ή για να ενισχύσει την προσπάθειά του να μπει στο πανεπιστήμιο. Αλλά και πάλι, ρωτώ, αυτοί που κατηγορούν εμάς ότι νοιαζόμαστε για την ιδιωτική εκπαίδευση, τι έκαναν για τη Δημόσια Παιδεία; Ποια είναι τα αποτελέσματά τους;»
Ο κ. Στυλιανίδης, κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάξει πέρα από το τρίγωνο της πλατείας Κολωνακίου, της Πλατείας Συντάγματος και της πλατείας Ομονοίας, «γιατί και έξω από αυτό το τρίγωνο, υπάρχει Ελλάδα που προσπαθεί να αντέξει, να σταθεί στα πόδια της και να δημιουργήσει».
Τον πρώην υπουργό Ευριπιδη Στυλιανίδη, προσφώνησε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων υπογράμμισε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Όλο και περισσότεροι Έλληνες, κάθε μέρα, καταλαβαίνουν πόσο κρίσιμο είναι για την Ελλάδα να αποκτήσει σταθερή διακυβέρνηση τετραετίας. Και γίνεται όλο και πιο φανερό, πως μόνο μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα τα επόμενα χρόνια. Η συγκυρία και το πλαίσιο των γεγονότων, ευνοούν την ευόδωση των προσπαθειών μας, να γίνει αυτό αντιληπτό από περισσότερους Έλληνες. Όλοι μαζί, έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα της “πρώτης φοράς αριστερά”, δίνοντας μέχρι την τελευταία προεκλογική ώρα τη μάχη των ιδεών και των ευρωπαϊκών ιδανικών της παράταξης. Στις τοπικές κοινωνίες που κινούμαστε, στο επαγγελματικό, συγγενικό και φιλικό μας περιβάλλον. Για να πείσουμε και τον τελευταίο αμφιταλαντευόμενο Έλληνα, πως είναι η ώρα για ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία, για ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα της Ελλάδας.»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχοι, υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη της Ν.Δ. και πλήθος φίλων της Νέας Δημοκρατίας.
Ν.Δ. Θεσσαλονίκης