Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Κοινωνική Πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ»-Πρωτοβουλία δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης


Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, στις οποίες η Ελλάδα δίνει μάχη επιβίωσης, είναι αναγκαίο όλοι οι Έλληνες να σταθούμε πλάι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση. Κανείς, σήμερα, δε μπορεί να αγνοήσει την δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα. Ενεργοποιώντας, όμως καθένας την ατομική του συνείδηση μπορούμε να μετατρέψουμε την κοινωνική αλληλεγγύη σε δύναμη στήριξης όσων συμπολιτών μας περνάνε δύσκολα.
Για το λόγο αυτό, ξεκινάμε σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία την κοινωνική πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ». Ένα σύνολο δράσεων αλληλεγγύης, τις οποίες αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια το επόμενο διάστημα, αποδεικνύοντας στην πράξη πως οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις.
Πρώτος στόχος μας είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ειδών ρουχισμού, προκειμένου να τα παραδώσουμε προς διάθεση στην Εκκλησία της Ελλάδος και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. Η Δράση Συλλογής Ρουχισμού θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα από σήμερα έως και τις 30 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες για τα σημεία συλλογής των προσφορών καθώς και τους τρόπους συγκέντρωσης, υπάρχουν στην ιστοσελίδα dresssmiles.gr

Δηλώσεις κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας:
Μ.Κεφαλογιάννης, Γραμματέας ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά μια σειρά από κοινωνικές δράσεις. Φορέας υλοποίησης είναι η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Η πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ» έχει ως σκοπό να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν. Μαζί με τα κοινωνικά δίκτυα, την Εκκλησία, τους ανθρώπους που συμπαραστέκονται στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας μας. Η Ελλάδα του μέλλοντος θα είναι μια χώρα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών, μια Ελλάδα όπως την θέλουμε. Σήμερα, όμως, υπάρχουν δυσκολίες και τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, τα δίχτυα αλληλεγγύης, οι οργανώσεις νέων, πρέπει να σταθούν στους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες».

Α.Παπαμιμίκος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: «Ξεκινάμε, σήμερα, σε 52 πόλεις της χώρας, την πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ». Πρόκειται για ένα σύνολο κοινωνικών δράσεων, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι οι Έλληνες - και κυρίως οι νέοι - οφείλουμε να βγούμε μπροστά. Λέξεις όπως: η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, ο αλληλοσεβασμός, πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται μόνο στο λεξιλόγιό μας, αλλά να μετουσιωθούν σε πράξεις. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντέξουμε στην κρίση και να βγούμε νικητές».