Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μ.Κεφαλογιάννης: Έχουμε να διαλέξουμε μόνο ανάμεσα σε δύσκολες λύσεις

«Όλοι κατανοούμε ότι βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο. Δεν έχουμε δυστυχώς να διαλέξουμε μεταξύ μιας καλής και μιας καλύτερης λύσης. Η λύση που έχουμε σήμερα είναι δύσκολη, είναι αν θέλετε δραματική για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή τη λύση προσπαθούμε να την κάνουμε όσο πιο ήπια γίνεται για την επιβίωση μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας». Αυτό τόνισε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Βουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψη του την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Ο Γραμματέας της ΝΔ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Το απόγευμα παρέστη σε εκδήλωση με τίτλο «Στηρίζω» της ΟΝΝΕΔ, που περιλαμβάνει τη συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων από μέλη της Οργάνωσης, της ΝΔ και του κοινού για τη χορήγησή τους στην Εκκλησία και φιλανθρωπικές οργανώσεις προκειμένου να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.
Την πρωτοβουλία, που υλοποιείται με ανάλογες δράσεις σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο κ. Κεφαλογιάννης μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο κατά τη επίσκεψή τους στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (δες εδώ το αναλυτικό Δελτίο Τύπου) την Τετάρτη.

Στην εκδήλωση συνεχάρη τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Στράτο Γρομπανόπουλο και δήλωσε:
Ξεκινάμε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη την κοινωνική δράση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με φορέα υλοποίησης και πρωτεργάτη την οργάνωση νέων της Νέας Δημοκρατίας, την προσπάθειά μας για να συνδεθούμε με τα κοινωνικά δίκτυα, την εκκλησία, τους ανθρώπους της προσφοράς και το συνάνθρωπο. Είναι μια από τις πολλές δράσεις που έχει οργανώσει η Νέα Δημοκρατία και κυρίως η ΟΝΝΕΔ για αλληλεγγύη για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα σήμερα. Επιδιώκουμε μια Ελλάδα όπως μας αξίζει. Αυτό προσπαθούμε, αυτό αγωνιζόμαστε. Η Ελλάδα του 2020 θα είναι μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Όμως τώρα υπάρχουν πολλές δυσκολίες και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η ΟΝΝΕΔ, οι οργανώσεις της παράταξής μας, θέλουν να σταθούν αλληλέγγυες να βοηθήσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού. Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ που είναι μαζί μας, που οργανώνει όλη αυτή τη δράση και νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες και στα φάρμακα και στα τρόφιμα και σε άλλες δραστηριότητες που θα σχετίζονται με την κοινωνική δράση των οργανώσεων μας».

Ο Α. Παπαμιμίκος
Στη δική του δήλωση ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τόνισε: «Ξεκινάμε σήμερα σε 52 πόλεις της χώρας την πρωτοβουλία «Στηρίζω». Είναι ένα πλαίσιο κοινωνικών δράσεων για να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι άνθρωποι να βγούμε μπροστά. Λέξεις όπως η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, ο αλληλοσεβασμός, πρέπει να είναι συνδεδεμένες με το λεξιλόγιό μας και να μετουσιωθούν σε πράξεις. Όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι, μόνο έτσι μπορούμε να σταθούμε νικητές και δυνατοί».

Ο Στράτος Γρομπανόπουλος
Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Χαίρομαι που αυτή την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων αλληλεγγύης της ΟΝΝΕΔ είναι κοντά μας ο γραμματέας του κόμματος, ο κ. Κεφαλογιάννης. Η ΟΝΝΕΔ, ιδιαίτερα η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει σ’ αυτό το μοτίβο των δράσεων αλληλεγγύης, γιατί είμαστε νέοι, είμαστε Έλληνες και διεκδικούμε την Ελλάδα που αξίζουμε όλοι μας».

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις ο κος Κεφαλογιάννης υπογράμμισε τα εξής:
Πολλά προβλήματα υπάρχουν στην ελληνική οικονομία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθούν και πάρα πολλά θέματα στα οποία ή θα διαφωνήσουμε ή θα πρέπει να συνεργαστούμε περισσότερο, πρέπει να βρούμε άλλους, κοινούς δρόμους με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή τους πιστωτές μας.
Αυτό που έχει σημασία, είναι αυτό που πέρασε ως μήνυμα μετά από δύο αλλεπάλληλες εκλογές. Ότι η βούληση του ελληνικού λαού είναι η Ελλάδα να είναι προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Ελλάδα να είναι μέσα στο ευρώ, η Ελλάδα να είναι μέσα στις ανεπτυγμένες χώρες. Όλοι κατανοούμε ότι βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο. Δεν έχουμε δυστυχώς να διαλέξουμε μεταξύ μιας καλής και μιας καλύτερης λύσης. Η λύση που έχουμε σήμερα είναι δύσκολη, είναι αν θέλετε δραματική για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή τη λύση προσπαθούμε να την κάνουμε όσο πιο ήπια γίνεται για την επιβίωση μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχει όμως και η καταστροφική λύση. Αυτή που επαγγέλλονται άλλοι, που επαγγέλλονται ακραίες νοοτροπίες, τα άκρα και οι ακρότητες, είναι η λύση που προτείνουν της χρεοκοπίας, της εξόδου από το ευρώ, η λύση της δραχμής που θα γυρίσει την Ελλάδα στην περιπέτεια. Εμείς αυτή την περιπέτεια θέλουμε να αποφύγουμε και γι’ αυτό όλες οι συζητήσεις που γίνονται είναι να παρθούν μέτρα, μέσα στην αδικία τους όσο το δυνατόν πιο δίκαια για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Και πιστεύω, το πιστεύω ακράδαντα ότι θα χαράξει σε λίγους μήνες, σε λίγο καιρό, κάτι καλύτερο για την Ελλάδα. Να βιώσουμε μια χώρα αντάξια των προσδοκιών μας. Και στο τέλος αυτής της δεκαετίας η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα.
Ο κ. Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ Κ. Τσιμάρα και τον Γραμματέα Οργανωτικού Κώστα Ζωντανό.
Το απόγευμα ο Γραμματέας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημ. Τσάμη έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Σήμερα Παρασκευή θα επισκεφθεί τα Δημαρχεία Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Βόλβης, όπως θα συζητήσει με τους Δημάρχους Λάζαρο Κυρίζογλου και Δημήτρη Γαλαμάτη την κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα των περιοχών τους.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Πρώτη Σερρών όπου θα επισκεφθεί το σπίτι- μουσείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και θα συναντηθεί με τοπικά κομματικά στελέχη και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.
Το μεσημέρι θα μεταβεί στις Σέρρες όπου θα έχει σύσκεψη με τη ΝΟΔΕ και θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου.