Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο




Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα μου επιτρέψετε, κατ’ αρχήν, την προσφώνηση, ως συνάδελφός σας.
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
Να σας ευχαριστήσουμε, κατ’ αρχάς, για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας σε ένα γεγονός, που είναι ξεχωριστό κάθε χρονιά. Και φέτος είναι ξεχωριστό: Η συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 75η διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Ξεκινώ με τις ευχαριστίες. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος στην αίθουσα και νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε.
Συνηθίζεται, στην αφετηρία αυτής της εκδήλωσης, αυτής της συνέντευξης, ο εκάστοτε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διατυπώνει έναν ολιγόλεπτο πρόλογο.
Εμείς, προτιμήσαμε φέτος, αντί προλόγου, να σας δείξουμε ένα βίντεο.
Θα παρακαλέσω να δούμε το βίντεο.




Αποσπάσματα Συνέντευξης Τύπου και Ομιλίας Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ 2009:
· «Είμαι εδώ για να σας πω ρεαλιστικά, πως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα. Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε».
· «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να συγκρίνετε δύο διαφορετικές πολιτικές: Η μία πολιτική μιλάει για πάγωμα συντάξεων και μισθών και η άλλη μιλάει για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».
· «Πράγματι, το ζήτημα δεν είναι μόνο πού θα βρούμε τα έσοδα. Λεφτά υπάρχουν».
· «Στην Υγεία θα καλύψουμε τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα νοσοκομεία».
· «Για την Παιδεία, δέσμευσή μου το 5% του ΑΕΠ και ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον στον πρώτο Προϋπολογισμό».
· «Στην Οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών για τη στήριξη της Αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης».
· «Στήριξη του εισοδήματος: Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης».
· «Το επίδομα ανεργίας, σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού».
· «Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, έμμεση ρευστότητα στην Αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».
· «Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων. Όσους φόρους και να βάλουμε, τα έσοδα θα είναι λίγα».
· «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την Αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης».
Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου, Ιούνιος 2009:

· «Ιδιαίτερα το Δ.Ν.Τ. δεν έχει την ευθύνη, ούτε για την κοινωνική της δικαιοσύνη ούτε και βεβαίως και για την αποτελεσματικότητα της. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να ζητάει να τους λέει ότι, επειδή έχετε πολλά δάνεια, πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την Παιδεία, παραδείγματος χάριν, αυτές είναι επίσημες πράξεις που ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας».
· «Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για 1-2 χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση».

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:

Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι τώρα έχετε το λόγο.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: 

Δύο λέξεις θα σας πω μόνο: Αυτό που είδατε λέγεται πολιτική εξαπάτηση. Και το έχει καταλάβει όλος ο Ελληνικός λαός. Παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.