Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τις συναντήσεις του με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Γκιουλέκα



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 75ης ΔΕΘ, είχε, σήμερα το πρωί, συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Γκιουλέκα.

Μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτός ο ενθουσιασμός, που υπάρχει σήμερα εδώ, φωτογραφίζει την αγάπη και τον ίδιο τον ενθουσιασμό του κόσμου για μια πρώτη πετυχημένη θητεία Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η ελπίδα για ένα αύριο, δυναμικό, με ανάπτυξη. Και λέγεται Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Κι αυτό βγαίνει, όχι επειδή το λέω εγώ. Ούτε θεωρητικά. Βγαίνει από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα. Από έναν άνθρωπο, ο οποίος έδωσε τον εαυτό του, τα πάντα του, δίπλα στον απλό κόσμο.

Αυτή η εικόνα του ανθρωποκεντρικού πολιτικού είναι κάτι το οποίο εμπνέει τον κόσμο και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία, γενικότερα. Είναι αυτό το οποίο θα είναι η έμπνευση και το έναυσμα, για να δώσουμε, όλοι μαζί, τη μάχη ενωμένοι, δυνατοί. Για να δούμε την επιτυχία που μας αξίζει, ως Παράταξη, αλλά και που αξίζει στον ίδιο τον Παναγιώτη.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και καλή δύναμη, καλή επιτυχία».



Μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κ. Γκιουλέκα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«‘’Πιάνεται’’ η καρδιά σου όταν στο κέντρο, στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, βλέπεις τόσα πολλά κλειστά μαγαζιά.

Είναι το μαστίγωμα που δέχεται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης. Αυτό συμβαίνει, όμως, σε όλη την Ελλάδα, από αυτή την πολιτική που θέλει λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα και μόνο λιτότητα, ως λύση για την κρίση.

Και σήμερα, από τα στόματα εκείνων οι οποίοι έφτιαξαν το πρόγραμμα του Μνημονίου, ακούσαμε το αντίθετο: Ότι, δηλαδή, είχαν προσφέρει λάθος μείγμα.

Είμαι εδώ πέρα, σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, μαζί με έναν άνθρωπο, ο οποίος εκπροσωπεί για εμάς, συμβολίζει ό,τι καλύτερο έχει η πόλη, προκειμένου να αποκτήσει το δυναμισμό που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις, τις οποίες όλοι έχουμε δει.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Κώστα Γκιουλέκα.

Μόλις, τώρα η ‘’Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη’’, μου ανέλυσε τις συγκεκριμένες θέσεις που έχουν για την πόλη, για την εξέλιξη, για την ανάπτυξη.

Είμαστε δίπλα του και χαιρόμαστε γιατί η εμβέλεια και το εκτόπισμά του ξεπερνούν τα κομματικά πλαίσια της Νέας Δημοκρατίας και ακουμπάνε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του.

Θέλουμε να μείνει αυτός που είναι. Απλός, σύγχρονος, επιτελικός, δημιουργικός.

Κώστα, καλή δύναμη».