Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με Παραγωγικούς Φορείς της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψης, που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 75ης ΔΕΘ, είχε συνάντηση με Παραγωγικούς Φορείς της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης. 


Μετείχαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Kόμματος, βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδ. Λυκουρέντζος, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρ. Σταϊκούρας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θ. Καράογλου και κ. Ν. Μηταράκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής κ. Β΄ Αθηνών κ. Κ. Χατζηδάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Στ. Καλαφάτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κ. Γκιουλέκας, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Αθ. Σκορδάς, ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Μ. Αγγελάκας, η Γραμματέας της Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας κα Ε. Ρωμαΐδου, ο Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού κ. Μ. Δασκαλάκης και η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κα Β. Τζότζολα.

Από την πλευρά των Παραγωγικών Φορέων μετείχαν εκπρόσωποι (πρόεδροι και αντιπρόεδροι) από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Β. Ελλάδος, το ΤΕΕ – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης, την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού ευχαρίστησε τους Εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων, αναφέρθηκε στις επαφές που, ήδη, είχε μαζί τους στην Αθήνα και τόνισε ότι “οι επαφές αυτές γίνονται συστηματικά, πέρα και πάνω από γεγονότα και εξελίξεις, προκειμένου να υπάρχει μια σταθερή άποψη και γνώση και όχι απλή γνώμη του τι συμβαίνει στο χώρο της Οικονομίας”. 

Ανέφερε, κατόπιν, ότι μελέτησε τις συνοπτικές θέσεις, που του είχαν αποστείλει και ζήτησε να τοποθετηθούν στα βασικά ζητήματα, προκειμένου να γίνει μια γόνιμη, δημιουργική συζήτηση. 

Κλείνοντας τη συζήτηση, μετά την τοποθέτηση Εκπροσώπων των Παραγωγικών Φορέων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι, εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η χώρα βρίσκεται σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η ανεργία εκτινάσσεται, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η Αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε σύντομη, αλλά περιεκτική αναφορά στο γενικό πλαίσιο των προτάσεων για την ανάπτυξη, που έχει επεξεργαστεί η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι το πλαίσιο αυτό αποτελεί τη μόνη διέξοδο στα μεγάλα αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης.