Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά την επίσκεψή του σε περίπτερα της ΔΕΘ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του σε περίπτερα της ΔΕΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μεγάλο ζητούμενο για τον Ελληνικό Λαό, μέσα από τέτοιες Εκθέσεις, όπως αυτή η κραταιά, η παλιά Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία κάθε χρόνο ζυγίζει –κυρίως για τον ξένο που έρχεται- τις δυνατότητες που έχει η Ελληνική οικονομία, είναι η εξωστρέφεια. Το να δείξουμε, δηλαδή, ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές, παγκοσμίως.

Γι’ αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ. Για να συμπαρασταθούμε στην Ελληνική επιχείρηση, σε ώρες δύσκολες, σε ώρες σκληρές. Και για να πούμε, ταυτόχρονα, ότι υπάρχει προς αξιοποίηση ένα καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο όταν βρει τα κατάλληλα κίνητρα και το γόνιμο έδαφος, μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει. Το μεγάλο ζητούμενο, πια, για μας, είναι: Ανταγωνιστικότητα παντού.

Είμαστε, όμως, σε μία περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται στη διάσταση μιας οικονομικής πολιτικής, που δεν συμπλέει, ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε.

Σήμερα το βράδυ, θα μας δοθεί η δυνατότητα, στην ομιλία στο Βελλίδειο, να αναφερθούμε λεπτομερώς για τα θέματα της Ελληνικής οικονομίας.

Εδώ, πάντως, πήραμε μία εικόνα των τεράστιων δυνατοτήτων, που ανοίγονται για την Ελληνική οικονομία, αν όλοι μαζί προχωρήσουμε και αν όλοι μαζί αποφασίσουμε ότι το ζητούμενο είναι η Ανταγωνιστικότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν αυτό τον αγώνα, κάθε χρόνο. Και κυρίως τους εργαζόμενους της Έκθεσης, οι οποίοι πραγματικά προσπαθούν να δείξουν την καλύτερη και την πιο αξιόπιστη εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό, γιατί έχουμε υποστεί μεγάλη δυσφήμιση. Και τέτοιες Εκθέσεις δίνουν τη δυνατότητα για διαφήμιση.

Να είστε καλά. Ευχαριστώ».