Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Ν.Δ. Θεσσαλονίκης

Σε «στρατολόγηση» υποστηρικτών μέσω μίας ανεπίτρεπτης μεθόδευσης φαίνεται ότι προχωρεί ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος, που, βάσει μίας περίεργης διάταξης του Νόμου 4002/2011- άρθρο 55, τοποθετώντας Διευθυντές και Προϊσταμένους σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες με μία απλή υπουργική απόφαση παρακάμπτοντας τα όσα προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας. Αποτέλεσμα της αδιαφανούς αυτής πρακτικής είναι να έχουν τοποθετηθεί σε σημαντικές οικονομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης Τμηματάρχες- απόφοιτοι Λυκείου και να έχουν αποκλειστεί αξιόλογα στελέχη με μεταπτυχιακούς τίτλους και τεράστια εμπειρία.
Αυτό κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης στην κοινή Συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης Γιάννη Πάιδα. «Σε μία εποχή κρίσης στην οποία οι οικονομικές υπηρεσίες λόγω της αποστολής τους θα έπρεπε να στελεχώνονται από τους καλύτερους ο κ. Βενιζέλος προχωρά σε ένα σχηματισμό μηχανισμού προφανώς για να πετύχει προσωπικούς (ενόψει της εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ) και κομματικούς (ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών) στόχους», τόνισε ο κ. Τσάμης.
Ο Γιάννης Πάιδας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, κάνοντας λόγο για εικόνα διάλυσης κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και των επιπτώσεων που έχουν οι επιθέσεις στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων.
«Η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η εφεδρεία και οι απολύσεις, το νέο μισθολόγιο, οι φορολογικές επιβαρύνσεις και η διάλυση του συστήματος υγείας και πρόνοιας έχουν κυριολεκτικά διαλύσει κάθε έννοια κράτους, κάτι που έχει ευθεία επίπτωση στις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Πάιδας (το κείμενο της εισήγησής του έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας).

Για τη συνεδρίαση της Διοικούσας
Η κατάρτιση της λίστας των υποψηφίων βουλευτών είναι σε εξέλιξη και γενικά η ΝΔ προετοιμάζεται ώστε για μία ακόμη φορά να συμπεριλάβει αξιόλογα στελέχη της κοινωνίας και της παράταξης στους συνδυασμούς της. Στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα τα μέλη της Δ.Ε. εξέτασαν κυρίως οργανωτικά ζητήματα της προεκλογικής περιόδου. Ήδη συγκροτείται η Γραμματεία των εκλογικών αντιπροσώπων και των Ετεροδημοτών, ενώ προετοιμάζονται και οι εκδηλώσεις των κομματικών οργανώσεων για την περίοδο μετά την Πρωτοχρονιά. Τότε θα ολοκληρωθεί και ο ευρύς εσωκομματικός διάλογος για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Αυτά τόνισε ο κ. Τσάμης όταν ρωτήθηκε για τη συνεδρίαση (την πρώτη υπό την Προεδρία του) της Διοικούσας Επιτροπής που έγινε το πρωί.

Για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του τ. Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης σημείωσε:
«Τα όσα είπε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος (σε σχέση με το τελευταίο πόρισμα Τσεμπερά) είναι κρυστάλλινα. Η ΝΔ ζητά με επιμονή να ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση τάχιστα. Ο χρόνος που έχει παρέλθει από την αποκάλυψη (από τον ίδιο τον τότε Δήμαρχο Θεσσαλονίκης) της υπόθεσης της υπεξαίρεσης είναι εξαιρετικά μακρύς. Τέτοιες υποθέσεις, που αφορούν την ηθική ενός ανθρώπου και έχουν με μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις θα πρέπει να διερευνώνται τάχιστα. Ευελπιστούμε ότι η διερεύνηση θα ολοκληρωθεί  με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».