Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Παράδοση υγειονομικού υλικού από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θεσσαλονίκης στο ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στα Λαδάδικα και παρέδωσε υγειονομικό υλικό, για την ενίσχυση της προσπάθειας περιορισμού της διάδοσης του ιού HIV και του ιού της ηπατίτιδας, στις τάξεις των χρηστών ναρκωτικών ουσιών.
Το υλικό (σύριγγες μίας χρήσεως και προφυλακτικά), συγκεντρώθηκε στον «Έρανο Υγείας» που πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ στα φαρμακεία της πόλης, υπέρ του ΚΕΘΕΑ και της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», εγκαινιάζοντας μια σειρά κοινωνικών δράσεων που συντονίζει η Διοικούσα Επιτροπή Ν. Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ» της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος ειδικά στη συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καραγιάννης, δήλωσε:
«Μέσα από την πρωτοβουλία ενίσχυσης της προσπάθειας περιορισμού της μετάδοσης μολυσματικών νόσων μεταξύ των χρηστών ουσιών, ενισχύεται το σύνολο της κοινωνίας, διότι οι ασθένειες, όπως το AIDS και η ηπατίτιδα, δεν απειλούν μόνο τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Θελήσαμε για μια ακόμη φορά να στείλουμε, ως πολιτική νεολαία, ένα μήνυμα κατά των ναρκωτικών, υπέρ της ζωής, αλλά και υπέρ της αλληλεγγύης στην προσπάθεια φορέων όπως το ΚΕΘΕΑ να προστατέψουν τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας από τους παράλληλους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών, μέχρι να βρουν το δρόμο τους προς την απεξάρτηση. Η στήριξη του ΚΕΘΕΑ από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης δεν σταματά εδώ. Σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες ενίσχυσης του έργου του, σε άλλους τομείς.»
Παραλαμβάνοντας το υγειονομικό υλικό, ο Ειδικός Βοηθός Διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα, κ. Φαίδων Καλοτεράκης, τόνισε τα εξής:
«Το πρόβλημα των ναρκωτικών και η υπεράσπιση της ζωής, αποτελούν προκλήσεις που υπερβαίνουν κόμματα και πολιτικές διαφορές. Γι` αυτό, υποδεχτήκαμε με χαρά και ευγνωμοσύνη την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, όπως θα υποδεχόμασταν αντίστοιχες πρωτοβουλίες από κάθε πολιτικό ή άλλο φορέα. Λόγω πολλαπλής χρήσης της ίδιας σύριγγας από διαφορετικούς χρήστες και λόγω σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλάξεις, το πρόβλημα της διάδοσης του HIV και της ηπατίτιδας, προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια μεταξύ των χρηστών, ιδιαίτερα στην Αθήνα. Καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια, για να αναχαιτίσουμε την περαιτέρω διόγκωση του προβλήματος και στη Θεσσαλονίκη, προμηθεύοντας εμείς οι ίδιοι σύριγγες και προφυλακτικά που καταφέρνουμε να αγοράσουμε ή να συγκεντρώσουμε από δωρεές. Γι` αυτό είναι πολύτιμη κάθε συνεισφορά, ιδιαίτερα μέσα από τόσο ευφυείς ιδέες, όπως ο “έρανος” στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.»
Πολίτες που επιθυμούν να ενισχύσουν απευθείας το ΚΕΘΕΑ, μπορούν να αξιοποιούν τον τραπεζικό λογαριασμό του 227/296005-22 στην Εθνική Τράπεζα.