Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η δραστηριότητα της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης

1. Περιοδεία Ψωμιάδη στο Κιλκίς
Από το Κιλκίς αρχίζουν την Τρίτη οι περιοδείες του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στόχος αυτής και όλων όσων θα ακολουθήσουν είναι να συζητήσει η ΝΔ τα προβλήματα των πολιτών και να προβάλει τις θέσεις του κόμματος αλλά και την αναγκαιότητα συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές και υπερψήφισης της ΝΔ, της μόνης πολιτικής δύναμης, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 6 μ.μ. θα έχει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυκάστρου σύσκεψη με τα Αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ και τα στελέχη των τοπικών κομματικών οργανώσεων. Στις 8 μ.μ. θα δώσει Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και στις 8.30 θα μιλήσει σε σύσκεψη κομματικών στελεχών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

2. Σύσκεψη αυτοδιοικητικών στελεχών Θεσσαλονίκης.
Με τη συμμετοχή πλέον των 500 πρώην και νυν αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σύσκεψη αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Grand Hotel».
Σε κλίμα αγωνιστικό και με έκδηλη την αισιοδοξία για τη νίκη, τα στελέχη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για μία καλύτερη κοινωνία, μέσα από τις δομές της Αυτοδιοίκησης, δήλωσαν τη συστράτευσή τους για την επικείμενη εκλογική μάχη, που χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ως «η μητέρα των μαχών για τη ΝΔ».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ιστορικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, όπως ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας, κάτι το οποίο, όπως επισημάνθηκε, αποδεικνύει την πολιτική παράδοση κι ιστορική συνέχεια της ΝΔ, που είναι πολύτιμη όχι μόνο για την Παράταξη αλλά και για την Πατρίδα μας.
Στη σύσκεψη πήραν το λόγο οι βουλευτές και δεκάδες στελέχη που παρουσίασαν τις απόψεις τους για την πολιτική κατάσταση αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να κινηθούν οι κομματικές οργανώσεις στη δύσκολη αυτή μάχη.
Ο Παν. Ψωμιάδης, ο Δημ. Τσάμης και ο Δημ. Βαρτζόπουλος ανέλυσαν οργανωτικά ζητήματα και κάλεσαν τα στελέχη να πλαισιώσουν τις επιτροπές εκλογικού αγώνα που ήδη συγκροτήθηκαν σε επίπεδο καποδιστριακού δήμου.
«Είμαστε εδώ όλοι αδελφωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε για την Πατρίδα. Είμαστε εδώ γιατί δε θέλουμε να παραδώσουμε την Ελλάδα στη θολή κουλτούρα της Αριστεράς, στους υπερασπιστές της «17 Νοέμβρη», στις συνιστώσες του αρνητισμού και της αντίδρασης, στους αρνητές της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της χώρας. Η νίκη είναι δική μας, γιατί οι θυσίες του Λαού δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάνε χαμένες», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Παν. Ψωμιάδης.

3. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής με τους βουλευτές.
Ο συντονισμός της δουλειάς που αναλαμβάνουν οι βουλευτές, ως επικεφαλής των Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (της Κυριακής) στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι βουλευτές Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης, Ελ. Ράπτη και Γ. Ορφανός, ο επικεφαλής της Επιτροπής Παν. Ψωμιάδης, ο αναπληρωτής του Δημ. Βαρτζόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημ. Τσάμης, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης (Τ. Εμμανουηλίδης Κεντρικού, Θόδ. Μητράκας Ανατολικού, Μ. Τασούλης Δυτικού και Κυρ. Λαζός Β’ Περιφέρειας), ο αν. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Αντ. Οικονόμου και στελέχη της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης.
Οι βουλευτές ανέλαβαν επικεφαλής (ανά δύο) των Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα που συστήθηκαν ανά καποδιστριακό δήμο τις οποίες θα συγκεντρώσουν για να συνεδριάσουν για να συντονίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία.
Η σύσκεψη αποφάσισε ακόμη να διοργανωθούν έξι συνεντεύξεις τύπου των βουλευτών για την προβολή των θέσεων της ΝΔ. 

4. Σύσκεψη ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα
Αύριο Δευτέρα, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα με τους Προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στόχος είναι η ενημέρωση των στελεχών των τοπικών οργανώσεων

5. Σύσκεψη ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης
Στις 8 το βράδυ της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στελεχών της ΝΟΔΕ Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν τα στελέχη που συμμετείχαν από οποιαδήποτε θέση στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Γραμματεία Αγροτικού και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές.
Στόχος της σύσκεψης είναι να καταρτισθεί το πρόγραμμα των εξορμήσεων στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια.

6. Σύσκεψη Εκλογικών Αντιπροσώπων.
Την Τετάρτη στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Porto Palace» σύσκεψη όλων των στελεχών της ΝΔ Θεσσαλονίκης που εκπροσώπησαν το κόμμα στα εκλογικά τμήματα κατά τη διαδικασία της 6ης Μαίου.
Στόχος της σύσκεψης είναι να εντοπιστούν κενά και δυσλειτουργίες της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας αλλά και να ενημερωθούν καλύτερα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ώστε να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα και οι επερχόμενες εκλογές.