Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εισήγηση Παναγιώτη Ψωμιάδη

Βέβαιος για την εκλογική νίκη της ΝΔ και έτοιμος για μία δυναμική προεκλογική εκστρατεία από την οποία ο Έλληνας πολίτης θα αντιληφθεί πλήρως το νόημα και την επικινδυνότητα των επερχόμενων εκλογών εμφανίστηκε, στην πρώτη του Συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Βόρειας Ελλάδας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης χαιρέτισε την αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ, εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει από το κάλεσμα της πανστρατιάς, παρά τις πικρίες του, τόνισε ότι η εκλογική μάχη θα δοθεί από όλους χωρίς αποκλεισμούς και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «Θαθανδρέου του 2012».
Το πλήρες κείμενο της εισήγησης του κ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Όταν σε καλεί η Πατρίδα, τα παιδιά σου, η ιστορία σου, η εθνική σου περιουσία, όσο αδικημένος, παραγκωνισμένος και ξεχασμένος κι αν νιώθεις, δεν έχεις δικαίωμα να πεις όχι, σε μια ειλικρινή πρόσκληση πανστρατιάς, που στο κάτω – κάτω, εσύ προκάλεσες. Θυμίζω μόνο, πως για την ανάγκη ενότητας της Κεντροδεξιάς μιλάω από το 2009…
Η χώρα βρίσκεται στο μέσο μιας σφοδρής οικονομικής, πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής κρίσης.
Και δεν σας κρύβω, ότι φοβάμαι ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Το χρέος προς την Πατρίδα είναι πιο βαρύ από το χρέος προς τα κόμματα και τους δανειστές.
Αναλαμβάνω μαζί με τα στελέχη την προεκλογική εκστρατεία της παράταξης στη Βόρεια Ελλάδα, με απευθείας αναφορά στον Πρόεδρο.
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, που δίνεται δηλαδή η δυνατότητα για «αποκεντρωμένο» προεκλογικό αγώνα
Αλλάζουν τα πάντα στην Κεντροδεξιά. Το χτες δεν έχει σχέση με το σήμερα και το αύριο. Όπως δεν περισσεύει κανείς στην Ελλάδα σήμερα, δεν περισσεύει και στην Κεντροδεξιά.
Η Κεντροδεξιά του αύριο θα πρέπει να είναι δεξιόστροφη στις πατροπαράδοτες ηθικές αξίες, αριστερόστροφη στην πολιτική σκέψη και στις ανάγκες της κοινωνίας, κεντρώα στη σοβαρότητα και στην μετριοπάθεια, να είναι αγωνιστική, προσηλωμένη στις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν και έθεσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνά ότι:
Η παράταξή μας έφερε στη χώρα τη μεταπολεμική ανάπτυξη.
Η παράταξή μας οδήγησε τη χώρα στην ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία.
Η παράταξή μας έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στη Δύση.
Η παράταξη μας οδήγησε μια ολόκληρη γενιά στην εθνική συμφιλίωση.
Η παράταξη μας κράτησε χαμηλά τα ελλείμματα μέχρι να έρθουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στη δεκαετία του ’90.
Κάλεσα και θα καλέσω τους πάντες στη Βόρεια Ελλάδα να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Ταμπέλες, τίτλοι και αξιώματα δεν υπάρχουν. Τα «εξανέμισε» το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάποιοι βέβαια δεν έβαλαν μυαλό ακόμη.
Τώρα, όμως, όλοι στρατεύονται για την πατρίδα. Όλοι μιλούν για πατριωτισμό.
Για να μην παραδώσουμε τη χώρα μας στα διεθνή συμφέροντα αλλά και στην ανεύθυνη, επικίνδυνη, μηδενιστική και εφιαλτική αριστερά.
Τέρμα τα αστεία, τα παιχνίδια και τα παραμύθια. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Οι επιλογές της 17ης Ιουνίου πιθανόν να αποβούν μοιραίες για τη χώρα και για το λαό, αν δεν σοβαρευτούμε όλοι μας. Μαγικές λύσεις του στυλ «Αλέξη δώστα όλα» απλά δεν υπάρχουν.
Πίσω από την ασάφεια και την αοριστολογία κρύβεται η αποχώρηση από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Βόρεια Κορέα.
Όσο αφορά τον Πρόεδρο, θεωρώ δεδομένο πως έχει υποχρέωση να συνδέσει τα κομμάτια της Κεντροδεξιάς.
Το ξεκίνημα έγινε με τη Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην βουλευτές και στελέχη από τα άλλα κόμματα.
Πρέπει να αποκτήσουμε και πάλι αξιοπιστία και ψυχή.
Να επιστρέψουν όλοι στο σπίτι τους, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους.
Και το πιο σημαντικό: Να μιλήσουμε στην καρδιά του Έλληνα και της Ελληνίδας, δεν μπορούμε να πεθάνουμε άλλο το λαό, δεν επιτρέπεται να ξεπατώσουμε τους Έλληνες με νέες θυσίες. Δεν πάει άλλο.
Ήμουν σαφής στην κουβέντα μου με τον Πρόεδρο: Γύρισα γιατί, πρώτον, είχα την υπόσχεση πως θα ενώσει την Κεντροδεξιά και δεύτερον, γιατί υποσχέθηκε πως θα αλλάξει οικονομική πολιτική, θα διαπραγματευτούμε σκληρά τη δανειακή σύμβαση.

Κυρίες και κύριοι,
Τα πράγματα είναι απλά: αν τα δημόσια έσοδα δεν καλύπτουν τις δημόσιες δαπάνες, τότε πτωχεύσαμε.
Αν δεν ανατραπεί το αρνητικό κλίμα, αν δεν ανατραπεί η ύφεση, τότε η οικονομία θα παραλύσει.
Αν δεν υπάρξει αλλαγή ψυχολογίας, αν δεν επιστρέψει η ελπίδα, οι άνεργοι θα αυξηθούν.
Η πολιτική είναι τέχνη, είναι μουσική, είναι χορός.
Αλλά την ίδια ώρα μπορεί να γίνει και μελόδραμα, είναι και τραγωδία.
Οι αντιμνημονιακοί έχουν και αυτοί ευθύνες, αλλά και υποχρεώσεις.
Γιατί τόσα χρόνια υπέθαλψαν εκτροπές.
Γιατί δεν μπορείς να λες ΟΧΙ σε όλα.
Ο δήθεν προοδευτισμός είναι πολλές φορές ένας καλός σύμμαχος για τον ολοκληρωτισμό.
Εξάλλου, αθώος δεν είναι κανείς. Όμως δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
Και είναι λυπηρό αλλά οι μισοί Έλληνες δυστυχώς μισούν τους άλλους μισούς.
Αυτό που απαιτείται είναι ένα μνημόνιο ενάντια στο κράτος, στη διαφθορά, στη γραφειοκρατία, όχι απέναντι στην κοινωνία και το λαό.
Όσο αφορά τώρα τον κ. Τσίπρα: Καμία πρόταση του δεν αντέχει στη λογική. Τώρα θα πείτε, και ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;
11 διαφορετικές τάσεις…
Πύργος της Βαβέλ…
Κάθε μέρα ακούμε και μια ακόμη ανοησία που δεν οδηγεί πουθενά. Ή για να το διορθώσω, οδηγεί στο χάος.
Είναι προφανές πως έχουμε να κάνουμε με έναν φαντασιόπληκτο νέο, έναν ιμιτασιόν Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως πιστεύει πως θα γίνει Τσε Γκεβάρα, αλλά κατάντησε ο Θαθανδρέου του 2012!
Αλλά εμείς δεν είμαστε οι Έλληνες του ’81 και η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα του ‘81
Αυτά πληρώνουμε τώρα
Επειδή είναι νέος, θέλω να του δώσω μια συμβουλή: Η έπαρση και η αλαζονεία είναι κακοί σύμβουλοι.
Δεν μπορεί να προσβάλεις τον Πρόεδρο της Γαλλίας ο οποίος, μάλιστα, δίνει μια ισχυρή ελπίδα για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη
Μάλλον αδυνατούν να κατανοήσουν στην Κουμουνδούρου, πως αν βρεθούμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, η Τουρκία πιθανόν θα μας αρπάξει.
Και βέβαια, δεν μας λέει κανείς, το πώς θα καλυφθεί το έλλειμμα.
Πώς θα αυξήσουν μισθούς και συντάξεις.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά με τις παλιομοδίτικες συνταγές που ακολουθούν, δεν μπορούν να υποδυθούν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ακούω πολλούς να λένε: «Ας κάνουμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό, να καταλάβει και η Αριστερά τι σημαίνει να κυβερνάς». Αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Καταρχήν, ποιο από τα 11 προσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει; Οι νοσταλγοί του Μάο ή οι αντιεξουσιαστές;
Θέλω απλά να ρωτήσω:
Πως θα κατοχυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εθνική κυριαρχία, όταν πριν 3 χρόνια πρότεινε την κατάργηση του στρατού;
Για ποια εθνική κυριαρχία μιλάμε όταν θέλει να κάνουμε παζάρια με την Άγκυρα για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο;
Γιατί δέχονται την κατάληψη της χώρας μας από τους λαθρομετανάστες; Πιστεύουν πως πρέπει να νομιμοποιηθούν;
Τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία;
Συμμετείχε η νεολαία τους σε διαδήλωση στα Σκόπια, στο πλευρό των εθνικιστών;
Σκοπεύουν να δημεύσουν την περιουσία μας, τα χρήματα μας;
Είναι υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών;
Της κατάργησης των ειδικών μονάδων στην αστυνομία;
Της κατάργησης του στρατού;
Της κατάργησης των θρησκευμάτων και του θρησκευτικού όρκου;
Υπερασπίστηκαν τους κουκουλοφόρους στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, ναι ή όχι;
Πιστεύουν πως πρέπει να επιστρέψουν στο δημόσιο οι οργανισμοί και οι ΔΕΚΟ;
Έχουν πρόθεση να αυξηθεί ο συντελεστής φορολογίας;
Σκοπεύουν να άρουν το τραπεζικό απόρρητο;
Πρέπει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα γιατί ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει μόνο κόντρα στη Μέρκελ, σημαίνει και πολλά άλλα τα οποία θέλουν να τα ξεχάσουμε. Αλλά δεν πρέπει γιατί θα βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες». 


ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Ο Ο. ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΤΟΝΙΣΕ:
- Ο Παν. Καμμένος το παρατράβηξε το σχοινί. Ξεχνά ότι είμαστε όλοι μας παιδιά της ΝΔ και του Κων. Καραμανλή. Δυστυχώς ρίχνει νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ. Με την τακτική του ανεβάζει τους Αριστερούς. Διαρροή προς τους Α.Ε. υπήρχε, με Ψωμιάδη πλέον δεν υπάρχει.
- Η διεύρυνση είναι δύσκολη όταν προτάσσουμε το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον. Με στεναχώρησαν τα λόγια του Καρατζαφέρη. Εγώ είμαι αντιμνημονιακός. Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη, μέσα από το Μνημόνιο θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Οι θέσεις του Σαμαρά στο πρώτο Μνημόνιο ήταν σωστές και σταθερές. Αλλά όταν σε καλεί η Πατρίδα, όταν η Κυβέρνηση σου λέει, έλα γιατί χάνεται η Ελλάδα, έλα για να την σώσουμε, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά.
- Στη ΝΔ πρέπει να αλλάξουν όλα. Και στο Μνημόνιο και στην πολιτική της και στη συμπεριφορά της προς τους πολίτες.
- Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά. Στη Βόρεια Ελλάδα η διαφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
- Προετοιμάζουμε περιοδείες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καλούμε καθημερινά όλα τα στελέχη μας να συστρατευθούν. Έγιναν λάθη, δε μου άρεσε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, δεν πιστεύω στις μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις, δεν πρόκειται να κάνουμε, καλύτερα να δώσεις τα χρήματα στα συσσίτια. Εμείς θα προσεγγίσουμε τους πολίτες με ειλικρίνεια, λέγοντας την αλήθεια, γιατί πάντα αυτή κερδίζει.
- Κατεβήκαμε στις εκλογές χωρίς ψυχολογία νικητή. Τώρα κατεβαίνουμε με τρία μηνύματα: ελπίδα για το αύριο, προβληματισμός για τους κινδύνους που μας απειλούν, ψυχολογία ότι μπορούμε να νικήσουμε.
- Η Χρυσή Αυγή στρατολογήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Γιατί αυτός ευθύνεται για την καταστροφή της Αθήνας, τις φλόγες στη σκοπιά του Άγνωστου Στρατιώτη, αυτός έκλεισε λιμάνια και καταστήματα.
- Θα ήθελα μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μακράς πνοής, αλλά δυστυχώς αυτό αποτελεί μακρινό όνειρο.
- Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λάθος όταν ρίχνουν ευθύνες στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Τον αδικούν. Έχασαν επειδή είπαν ψέματα, όχι εξαιτίας του Βενιζέλου. Στην Κεντρική Μακεδονία δεν προχώρησαν ούτε ένα έργο, δεν έβαλαν ούτε ένα τούβλο, ούτε καν από τα έργα που είχε ξεκινήσει η ΝΔ. Ο τόπος χρειάζεται ένα νέο ΠΑΣΟΚ, που είναι πολύ χρησιμότερο από έναν επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ.