Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη


Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους εξακολουθεί να αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο και για όσους ακόμη δεν τον αναγνωρίζουν.
Οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, που καθιερώθηκαν στις 19 Μαΐου, δεν αποτελούν περίεργες εμμονές ορισμένων Ποντίων ούτε πράξεις μισαλλοδοξίας. Είναι ευλαβικό μνημόσυνο, ελάχιστος φόρος τιμής και σεβασμού στην ιστορική μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών του Πόντου, θύματα των Νεότουρκων και του Κεμαλισμού. Είναι πράξη εθνικής ευθύνης.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρης, με την άρνησή του να παραχωρήσει την πλατεία Αγ. Σοφίας στις ποντιακές οργανώσεις, για να τιμήσουν την ημέρα αυτή, σπιλώνει αυτήν την ιστορική ημέρα μνήμης. Ο κ. Μπουτάρης ξεπέρασε το χειρότερο εαυτό του. Η Θεσσαλονίκη που υποδέχτηκε και στηρίχθηκε σε χιλιάδες πρόσφυγες, για να προκόψει, καταδικάζει σύσσωμη την απόφαση του κ. Μπουτάρη. 
Χρέος μας είναι να θυμόμαστε όσα έχει υποστεί ο Ποντιακός Ελληνισμός, να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και γενικότερα κάθε Γενοκτονίας από όλες τις χώρες και την ίδια την Τουρκία και να εργαζόμαστε ως χώρα, ώστε να μην επαναληφθούν παγκοσμίως τέτοια φαινόμενα που στρέφονται εναντίον της ανθρωπότητας.