Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Π. Ψωμιάδης:"Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία του Α.Σαμαρά στην Ελληνική Περιφέρεια"

"Το μήνυμα για όλη τη ΝΔ, για όλη τη μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη αλλά και για την Πατρίδα μας έρχεται από εδώ, από την ευλογημένη γη της Μακεδονίας. Το θεριό ξύπνησε. Ο λαός μίλησε. Σήμερα στάθηκε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά". Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα Π. Ψωμιάδης, που βρίσκεται σήμερα από το πρωί στο πλευρό του Προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά κατά την περιοδεία του στην Πιερία – Ημαθία – Πέλλα.
Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε στον κ. Σαμαρά την ανάγκη στήριξης του τουριστικού προϊόντος στο νομό Πιερίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη περαιτέρω ανάδειξης και αξιοποίησης του Ολύμπου, του αρχαιολογικού πλούτου και του θαλάσσιου τουρισμού.
"Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για μας στη ΝΔ αλλά για όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας να βρίσκεται στην ελληνική περιφέρεια. Όχι μόνο για να μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του κάθε τόπου και του απλού Έλληνα πολίτη αλλά κυρίως για να βλέπουν τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, που υπάρχουν. Μιλάμε συνεχώς για Μνημόνιο και για Ανάπτυξη την ώρα, που όπως μας είπαν εδώ οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, τα σημαντικότερα προβλήματα τα προκαλούν στις αγροτικές βιομηχανίες η γραφειοκρατία και το μπλέξιμο στις διάφορες υπηρεσίες των υπουργείων. Ο Πρόεδρος το είπε ξεκάθαρα: από εδώ, από την ευλογημένη γη της Μακεδονίας θα αρχίσει η ανάπτυξη με μοχλό την γεωργία και την κτηνοτροφία" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης.
Μιλώντας σε εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου επισήμανε ότι τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη σημαίνει τέλος των επιδοτήσεων που λάμβαναν οι αγρότες. Ζήτησε να σταματήσουν οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και να αξιοποιηθεί ο πλούτος της ελληνικής παραγωγής με στόχο να φτάσουμε το ταχύτερο στην αυτάρκεια.
Ειδικά για τα οπωροκηπευτικά προϊόντα, ζήτησε να βοηθήσει η Πολιτεία ώστε να ανοίξουν άμεσα περισσότερο οι αγορές των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Αναφερόμενος στα Επιμελητήρια επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπει να αποκατασταθεί ο ουσιαστικός ρόλος τους, δηλαδή να αποτελέσουν πραγματικό θεσμικό σύμβουλο της εκάστοτε κυβέρνησης δεδομένου ότι γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι τοπικές κοινωνίες.
«Είμαι βέβαιος ότι οι αγρότες στηρίζουν την ΝΔ γιατί γνωρίζουν ότι είναι η μόνη παράταξη που τους βοήθησε πραγματικά» κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.
Από την πλευρά του ο Αντ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον Π. Ψωμιάδη για την προσπάθεια που κάνει μαζί με τα στελέχη της παράταξης, γιατί τα μηνύματα από τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι ιδιαίτερα θετικά για τη ΝΔ.