Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Ολοκλήρωση της Πρώτης Δράσης της Πρωτοβουλίας "Στηρίζω"-Δηλώσεις Μ.Κεφαλογιάννη και Α.Παπαμιμίκου


Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η πρώτη δράση της πρωτοβουλίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», που αναπτύχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ και αφορούσε στη συλλογή ρούχων για τους συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.
Κατά την σημερινή παράδοση 21.000 ρούχων σε αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ομοσπονδίας Πολύτεκνων Ελλάδας ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Σήμερα, ολοκληρώσαμε την πρώτη από μια σειρά κοινωνικών δράσεων της Νέας Δημοκρατίας, με φορέα υλοποίησης την ΟΝΝΕΔ. Είναι η πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ» για συλλογή ρούχων.
Θα συνεχίσουμε, και στο μέλλον, αυτές τις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης σε περίοδο κρίσεως, που ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Μεγάλες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού έχουν τεράστιες δυσκολίες.
Σε αυτή την πρωτοβουλία θέλαμε τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπως και των Μητροπόλεων ανά την Ελλάδα. Ήταν μια πετυχημένη πρωτοβουλία.
Συνελέγησαν 21.000 ρούχα, τα οποία θα μοιραστούν στις ενορίες της Πατρίδας μας και στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν με εκδηλώσεις που θα αφορούν τα θέματα της ανεργίας, τη συλλογή φαρμάκων, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης.
Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τα νέα παιδιά της Πατρίδας μας και της Νέας Δημοκρατίας, που με τόση μεγάλη επιτυχία και τόσο μεγάλο ζήλο, έφεραν σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή σε όλη την Ελλάδα και πέτυχαν αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα».

A.ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: «Ολοκληρώσαμε, σήμερα, την πρώτη δράση της πρωτοβουλίας “ΣΤΗΡΙΖΩ”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, σε όλους αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Καταφέραμε, με τη βοήθεια πολιτών από όλη την Ελλάδα, να συλλέξουμε 21.000 ρούχα, για να τα παραδώσουμε σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα θα μείνει ζωντανή, θα μείνει όρθια.
Οφείλουμε όλοι μας, όμως, να είμαστε ενωμένοι και να δείξουμε στην πράξη αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και αλληλοσεβασμό.
Ας βάλουμε ένα τέλος στη μιζέρια. Ειδικά εμείς, οι νέοι άνθρωποι, πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές σε αυτήν την κίνηση».

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Β. ΧΑΒΑΤΖΑΣ: «Είναι πολύ σημαντικό, που σε αυτή την περίοδο της κρίσεως, υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Και είναι σημαντικό ότι, εκτός από τους φορείς που τις οργανώνουν, έχουν μεγάλη ανταπόκριση. Αυτό φαίνεται και από την πρωτοβουλία αυτή, την οποία πήραν η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ, να βοηθήσουν όχι μόνο τις προσπάθειες που κάνει εδώ η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά σε όλη την Ελλάδα, όπως έχουμε ήδη πληροφορηθεί.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και την ΟΝΝΕΔ γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Και θέλουμε να δώσουμε τη διαβεβαίωση ότι θα αξιοποιηθεί από την πλευρά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».