Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δίνουμε Αίμα-Σώζουμε Ζωές

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 εθελοντική αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη, στο Λευκό Πύργο με σκοπό τη διατήρηση Τράπεζας Αίματος για νέους ηλικίας έως 32 ετών. Κατά περιόδους η Τράπεζα Αίματος προσφέρει μονάδες αίματος από τα αποθεματικά της και σε άλλα άτομα ή ευπαθείς ομάδες που έχουν άμεση ανάγκη και δεν μπορούν να καλυφθούν διαφορετικά ,δίνοντας το δικό της στίγμα κοινωνικής προσφοράς.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας καλύπτει από εθελοντές αιμοδότες λιγότερο από το 50% των αναγκών της σε αίμα, γεγονός που αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πρόβλημα της μη διάδοσης του εθελοντικού κινήματος για θέματα υγείας στη χώρα.
Για το λόγο αυτό αλλά και με στόχο την ενίσχυση της προσφοράς της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στην τοπική κοινωνία, παροτρύνουμε τα μέλη μας και όλους όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής σε δράσεις και ενέργειες που η κοινωνία έχει ανάγκη.
Η εθελοντική προσφορά αίματος ,αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού.