Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Επιστρέφει στη Ν.Δ. ο Αν.Υπεύθυνος Θεσσαλονίκης των Αν.Ελλ. Αντώνης Φετλής

Την απόφασή του να επιστρέψει στις τάξεις της Ν.Δ. ανταποκρινόμενος ενεργά στο προσκλητήριο συσπείρωσης της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, γνωστοποίησε ο μέχρι χθες Αν. Υπεύθυνος Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Αντώνης Φετλής, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Μηνά Σαμαντζίδη.
Ο κ. Αντώνης Φετλής είναι φυσικοθεραπευτής Εθνικών Ομάδων, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Στο παρελθόν υπήρξε Πρόεδρος της Σπουδαστικής Ένωσης Ανώτερων Σχολών Θεσ/νικης, Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τ.Ε.Ι.Θ. και μέλος Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Φυσικοθεραπευτών.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Φετλής δήλωσε:
«Οι λόγοι της επιστροφής μου στη Ν.Δ. είναι απολύτως ιδεολογικοί. Σε καμία περίπτωση δεν με εκφράζει η εμμονή σε μια αντιμνημονιακή ρητορική χωρίς ουσιαστική αντιπρόταση ρεαλιστικής δράσης για την απαλλαγή της χώρας από τις συνέπειες της κρίσης εντός των ευρωπαϊκών δομών. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η ρητορική θεωρείται επαρκής για συμμαχίες που συνεπάγονται σιωπηρή υπαναχώρηση από αδιαπραγμάτευτες εθνικές αρχές και αξίες. Θέτω τις δυνάμεις μου στην υπηρεσία της φιλελεύθερης παράταξης, πεπεισμένος πλέον πως η προσπάθεια της Ν.Δ. για σταδιακή απαλλαγή της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, με θυσίες, αλλά επίσης με ρεαλισμό και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, είναι συμβατή με φωνές που επιθυμούν ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας έναντι της τρόικας και αποτελεί την μόνη σοβαρή επιλογή για την Ελλάδα.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Μηνάς Σαματζίδης, τόνισε τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Αντώνη Φετλή, ένα στέλεχος με αξιόλογη διαδρομή στα κοινά και στη φιλελεύθερη παράταξη. Χαιρετίζω την απόφαση του να επιστρέψει στις επάλξεις της Ν.Δ., αλλά και τη διάφανη ιδεολογική τοποθέτησή του. Είμαι βέβαιος ότι τα λόγια του εκφράζουν πολλούς παλιούς συναγωνιστές και φίλους, καθώς βλέπουν τον καιροσκοπισμό και το στείρο λαϊκισμό που χαρακτηρίζει τον πολιτικό λόγο της ηγεσίας των ΑΝ.ΕΛ. Ασφαλώς και είναι συμβατές με τη Ν.Δ. οι φωνές που επιθυμούν ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, αφού σ` αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινούνται αποτελεσματικά οι προσπάθειες της κυβέρνησης για σταθεροποίηση της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη. Είμαι βέβαιος, ότι το παράδειγμα του Αντώνη, θα ακολουθήσουν κι άλλα άξια στελέχη. Στην προσπάθεια της φιλελεύθερης παράταξης για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για προστασία της κοινωνικής συνοχής από τις ακρότητες του λαϊκισμού, δεν περισσεύει κανένας.»