Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Τύπου βουλευτή Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση στα γραφεία της Διοικούσας Ν.Δ. Θεσσαλονίκης

«Μόνο με ανάπτυξη θα κρατήσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες όρθιους. Το διακύβευμα των εκλογών είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: πρέπει να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση, να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων. Λεφτά δεν υπάρχουν. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Τοποθετούμαστε με ρεαλισμό. Οι θυσίες πρέπει επιτέλους να πιάσουν τόπο, πρέπει να έχουν αποτέλεσμα. Θέλουμε να διώξουμε την κατάθλιψη από τους Έλληνες».
Αυτά επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Διοικούσα Επιτροπή Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης, παρουσία του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρου Καράογλου, του προέδρου της Διοικούσας Δημήτρη Τσάμη, του συντονιστή του Πολιτικού Κύκλου Οικονομικών Θεμάτων της Διοικούσας Κώστα Ταγγίρη και της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Άννας Ευθυμίου, αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ για την αναμόρφωση του φορολογικού ζητήματος.

Για το χαράτσι
Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι από τον Οκτώβριο του 2011 η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε για το χαράτσι στα ακίνητα, επισημαίνοντας ότι είναι άδικο, αφού δημιουργεί συνθήκες οιονεί δήμευσης περιουσίας. «Από την 1/1/13 θα μπούμε σε ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Έναν φόρο που θα διέπεται από περισσότερη δικαιοσύνη, αφού η κλίμακά του θα είναι προοδευτική και οι μικρές περιουσίες δεν θα φορολογούνται. Η πρόταση αυτή της Νέας Δημοκρατίας δεν βρήκε αντίθετο κανένα κόμμα. Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ λέει ότι πρέπει να πάμε σε ενιαίο φόρο», υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ. Πρόσθεσε πάντως ότι το μόνο χαράτσι που θα αποσυρθεί είναι αυτό μέσω της ΔΕΗ, καθώς όλες οι άλλες επιβαρύνσεις θα παραμείνουν για όσο προβλέπεται.
Επισήμανε ότι στις αγοραπωλησίες ο ΦΠΑ θα κατέβει από το 23% στο 19%, ενώ ο φόρος μεταβίβασης θα κατέβει από το 10% στο μέσο όρο της ΕΕ, δηλαδή γύρω στο 5% με 6%. Ανέφερε, επίσης, ότι από την 1/1/13 οι συμβολαιογράφοι θα αναλάβουν να ενημερώνουν ηλεκτρονικά το υπουργείο για κάθε μεταβολή στα ακίνητα.

Για το αφορολόγητο
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι σύμφωνα με τη θέση της ΝΔ, το αφορολόγητο προσδιορίζεται στις 12.000 ευρώ και η ανώτερη κλίμακα στο 30%.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια χώρα σε φόρους στην Ευρώπη, γεγονός το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επενδυτές. «Ο ΦΠΑ θα πρέπει από το 23% να μειωθεί στο 19%, από το 13% στο 9% και ο κατώτατος στο 5%. Η εστίαση θα πρέπει να υπαχθεί στο 9%», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι η ΝΔ τον προσεχή Ιούνιο θα καταθέσει το εθνικό φορολογικό σύστημα, όπου θα προβλέπονται όλες αυτές οι αλλαγές και πολλά άλλα, που αφορούν στη φορολογία των επιχειρήσεων αλλά και σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»
«Περιπτώσεις σαν του κ. Καμμένου δεν λειτουργούν με απόλυτη ευθύνη, καθώς οι θέσεις του περιλαμβάνουν διαπιστώσεις και μόνον διαπιστώσεις. Η ρητορεία του κ. Καμμένου ταυτίζεται με τη ρητορεία του κ. Τσίπρα», σχολίασε ο κ. Βρούτσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη είπε συγκεκριμένα ψέμματα (για το επιτόκιο δανεισμού και για το ότι η χώρα μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικά). Επενδύει στη δυστυχία του κόσμου και το πολιτικό του αφήγημα έχει μόνο διαπιστώσεις και όχι «δια ταύτα». Σταδιακά όλα αυτά θα ακουστούν και θα απαντηθούν. Η σκόνη θα καταλαγιάσει μέχρι τις εκλογές», τόνισε. 
Αναφορικά με τη δήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, είπε ότι πρόκειται για… ανέκδοτο. «Μόνον ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί το να πιστεύει ο κ. Βενιζέλος ότι ο ελληνικός λαός θα αναδείξει το κόμμα του πρώτο. Η τοποθέτηση αυτή απευθύνεται στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τις τεράστιες ευθύνες του για το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα και θα αποδώσει τις ευθύνες», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών.

Για τον Κ. Γκιουλέκα
«Η επιστροφή του Κώστα Γκιουλέκα στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Αποδεικνύει την ανταπόκριση που υπάρχει στο προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να πάμε ενωμένοι στις εκλογές, να διεκδικήσουμε την ψήφο των πολιτών και να σχηματίσουμε την ισχυρή κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος». Την παραπάνω επισήμανση έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης.
Ο κ. Τσάμης μίλησε επίσης για την εγκληματικότητα, η οποία, όπως είπε, βαίνει διαρκώς αυξανόμενη. «Αυτή την περίοδο εισπράττουμε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, περί αντιμετώπισης του μεταναστευτικού σε 15 μέρες! Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνούν τον παλιό τους εαυτό. Θα πάρουν την απάντησή τους από τον κόσμο στις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης είπε, τέλος, ότι επιδίωξη της ΝΔ είναι σε αυτές τις εκλογές η μάχη να δοθεί επί συγκεκριμένων θέσεων. «Πολλές πλευρές θα προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν με την αγωνία των πολιτών. Εμείς απαντάμε με τις θέσεις μας, απαντάμε με ειλικρίνεια. Γι’ αυτό και προσδοκούμε ότι στο τέλος το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτελεί ώριμη απόφαση των πολιτών», κατέληξε ο κ. Τσάμης.