Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ομιλία Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Σίνδο

«Από τη μία πλευρά ο κ. Καμμένος λέει ότι οι απόψεις βρίσκονται κοντά σε αυτές του κ. Τσίπρα και ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς αλλά όχι με τη ΝΔ. Ούτε νεκρός λέει ότι θα συμπράξει μαζί μας. Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας στη διακαναλική του συνέντευξη λέει ότι δε θα πετούσε ποτέ κάποιες ψήφους βουλευτών από τον κ. Καμμένο, γιατί, κατά την άποψη του κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους κάποιων βουλευτών. Για μας το θέμα είναι αλλού: εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου γιατί την κρατούν κρυφή; Εάν οι δυο τους τα έχουν βρει, κατά το κοινώς λεγόμενο, γιατί δεν το παραδέχονται, γιατί δεν το λένε ανοιχτά στον κόσμο που τους παρακολουθεί»;
Αυτά τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ομιλία, που έκανε απόψε στο Συνεδριακό Κέντρο της Σίνδου, σε συγκέντρωση στελεχών, μελών και φίλων της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.
Ο βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κων. Καραμανλής» τόνισε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες, όχι μόνο της Μεταπολίτευσης αλλά της μεταπολεμικής περιόδου. Για τα όσα λέγονται και γράφονται για το «Ντιμπέιτ» σημείωσε ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα προκειμένου ο κόσμος να μη συζητά τα σοβαρά προβλήματα του τόπου και τις θέσεις της ΝΔ.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι κάποιοι παλιοί φίλοι μας επενδύουν στο συναίσθημα και τον παρορμητισμό των πολιτών. «Πλασάρονται ως ευαίσθητοι και πατριώτες αλλά δεν είναι ούτε περισσότερο ευαίσθητοι ούτε περισσότερο πατριώτες από εμάς. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν θέσεις και προτάσεις, μόνο άρνηση και συναισθηματισμό. Και ο τόπος αυτή τη στιγμή χρειάζεται αποφασισμένη πολιτική ηγεσία. Γιατί όσο πιο δυνατή είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγεί η χώρα από το Μνημόνιο».
Επίσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί το 2009 κατά έναν απαράδεκτο, λυσσαλέο και αντεθνικό τρόπο πολέμησε και τελικά ακύρωσε δύο μεγάλες εθνικές επιλογές των κυβερνήσεων Καραμανλή: το σχέδιο των ενεργειακών αγωγών και το άνοιγμα στην Κίνα. «Τι ρόλο έπαιζε με εκείνη τη θέση του εκείνη την εποχή ο Γιώργος Παπανδρέου;» αναρωτήθηκε.
Την ομιλία Μεϊμαράκη παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι της ΝΔ από την περιοχή της Σίνδου, που κατέκλυσαν το Συνεδριακό Κέντρο. Παρόντες επίσης ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές, οι δήμαρχοι της περιοχής και στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης.