Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Παρουσίαση Υποψηφίων Βουλευτών Α'&Β'Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

 (Φώτο Ν.Δ. Θεσσαλονίκης)
Παρουσία εκατοντάδων φίλων της παράταξης έγινε το μεσημέρι η καθιερωμένη εκδήλωση παρουσίασης όλων των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης τα 27 στελέχη μας, που συγκροτούν τους δύο συνδυασμούς, έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την εκλογική μάχη. Οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να δώσουν όλοι οι φίλοι της ΝΔ την αποφασιστική μάχη για την αυτοδυναμία στις εκλογές, με πνεύμα ειλικρίνειας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας, όπως ταιριάζει στην ιστορία και τη φυσιογνωμία της παράταξης μας.
Τους υποψηφίους βουλευτές παρουσίασε στο κοινό ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης, κάνοντας για πρώτη φορά αρχή από τη Β’ Περιφέρεια! Ο κ. Τσάμης ευχαρίστησε τα στελέχη για τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια και τόνισε ότι «για μας οι υποψήφιοι βουλευτές αλλά και όλα τα πολιτικά στελέχη ως συντεταγμένη δύναμη πολιτικής δράσης αποτελούν εκείνο το σύνολο το οποίο προωθεί αποτελεσματικά τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της ΝΔ γι’ αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Υπό την έννοια αυτή η ΝΔ Θεσσαλονίκης πέτυχε απόλυτα αφού σήμερα παρουσιάζει ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συνυπάρχουν:
- H πολιτική εμπειρία και η βαθιά γνώση των προβλημάτων του τόπου μας.
- Η αίσθηση της συνέχειας και της παράδοσης της παράταξης μας, καθώς στις λίστες μας υπάρχουν πέντε στελέχη μας που διετέλεσαν μέλη του υπουργικού συμβουλίου των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον και παλι υποψήφιο στη Θεσσαλονίκη Κώστα Καραμανλή.
- Η ανανέωση σε μεγάλο ποσοστό, καθώς οι 17 από τους 29 υποψηφίους μας συμμετέχουν για πρώτη φορά στον εκλογικό στίβο.
- Μεγάλο φάσμα επαγγελματικών ομάδων, επιστημονικών ειδικοτήτων και ηλικιών.
Παράλληλα είμαστε βέβαιοι ότι με το δυναμικό αυτό θα υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του τόπου μας.
Η Θεσσαλονίκη, μπορεί να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης.
Με συνέπεια και σεβασμό στις αρχές μας, στην πολιτική μας παράδοση και στις πολιτικές μας παρακαταθήκες
Για την οικονομική ανάκαμψη με κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, για το νοικοκύρεμα του κράτους, που παραμένει ο μεγάλος ασθενής, για μία συνεπή πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να θυμίζει την Ενωμένη Ευρώπη για την οποία πρώτη και κάποτε μόνη η δική μας παράταξη αγωνίστηκε.
Για μας η μάχη των επερχόμενων εκλογών είναι μάχη εθνική.
Στις 7 Μαΐου η Πατρίδα μας ή θα μπει σε μία πορεία ακυβερνησίας και αβεβαιότητας ή θα σχηματίσει ένα δυνατό σχήμα σοβαρής, σταθερής και υπεύθυνης διακυβέρνησης.
Καλούμε τον κάθε έλληνα πολίτη να συναισθανθεί την κρισιμότητα των στιγμών, να παραμερίσει εύκολα λόγια, λαϊκίστικα πυροτεχνήματα και αντιδραστικές – μηδενιστικές λογικές και να αποφασίσει ποιον πολιτικό θα στείλει τη Δευτέρα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Θα επιλέξει τον συντάκτη του Μνημονίου και τον πλέον αποτυχημένο υπουργό Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον εμπνευστή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, της καμίας αποκρατικοποίησης, που ακόμη και σήμερα τάζει προσλήψεις στο Δημόσιο;
Θα επιλέξει κάποιον από τους ηγέτες της Αριστεράς που αρέσκονται πάντα να αμφισβητούν και όχι να δημιουργούν;
Ή θα επιλέξει κάποιον από τους όψιμους δημαγωγούς που αντιγράφοντας την Αριστερά και συμπλέοντας μαζί της, δεν έχουν τίποτε να προτείνουν παρά κραυγές και ουτοπίες;
Το δίλημμα είναι πολύ συγκεκριμένο: Η ευθύνη πρέπει να ανατεθεί στους υπεύθυνους.
Υπεύθυνα στελέχη κοσμούν τους συνδυασμούς μας και πιστεύω ότι θα δώσουν με ποιότητα , αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα την εκλογική μάχη μέχρι την τελευταία μέρα».