Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή πρός τους Νεοδημοκράτες

Αγαπητό Μέλος

Όπως γνωρίζετε, την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου εκλέγουμε νέο Πρόεδρο του Κόμματός μας. Μετέχουμε στην εκλογική διαδικασία όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι ως μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, κατά την ημέρα των εκλογών. Πρόκειται, όπως έχει υπογραμμίσει ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής, για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη.
Είναι ένα σημαντικό βήμα άμεσης Δημοκρατίας, που ενισχύει το άνοιγμά μας στην Κοινωνία και υπηρετεί κοινούς μας στόχους, όπως η συνοχή, η αλληλεγγύη, η προοπτική.Μετά την απόφαση του Συνεδρίου της 7ης και 8ης Νοεμβρίου, η εκλογή Προέδρου του Κόμματός μας από τη λαϊκή βάση γίνεται πραγματικότητα.
Όλοι όσοι είμαστε μέλη του Κόμματος, προσερχόμενοι στις κάλπες, θα ανανεώσουμε την εγγραφή μας καταθέτοντας συμπληρωμένη την αίτηση επαναβεβαίωσης που σας επισυνάπτουμε και την οποία μπορείτε να αναπαραγάγετε. Την αίτηση αυτή μπορεί, επίσης, να την προμηθευτεί κάποιος, είτε από τις οργανώσεις του Κόμματος, είτε στα εκλογικά κέντρα, είτε να την εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της Ν.Δ. www.nd.gr .
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, την ημέρα των εκλογών, στις 29 Νοεμβρίου, μπορούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, να εγγραφούν ως μέλη και να μετάσχουν στις εκλογές όλοι όσοι αποδέχονται τις αρχές του Κόμματός μας. Τόσο για τα μέλη που ανανεώνουν την εγγραφή τους, όσο και για τους πολίτες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά αρκεί η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης, καθώς και η καταβολή δύο (2) Ευρώ.
Με την πεποίθηση ότι, όχι μόνο θα προσέλθετε στις εκλογές, αλλά θα εργαστείτε και για την προσέλευση νέων μελών, η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να σας πληροφορήσει για τους τόπους στους οποίους θα τοποθετηθούν κάλπες. Συγκεκριμένα: Εκλογικά Τμήματα θα υπάρχουν σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη κάλπες θα τοποθετηθούν στα σημεία που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα. Σε περίπτωση κατά την οποία ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δύο επικρατεστέρων υποψηφίων.
Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα εκλέγειν έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα μόνον στο ίδιο εκλογικό τμήμα που είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό 210-3255255 (από 9 π.μ. έως 9 μ.μ), ή να απευθυνθείτε στις τοπικές μας οργανώσεις ή διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.nd.gr αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία της εκλογής.
Με τη συμμετοχή μας στην εκλογή Προέδρου κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία περισσότερο δυνατή. Στις 29 Νοεμβρίου αποφασίζουμε, επιλέγουμε, δυναμώνουμε τη Νέα Δημοκρατία.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Δημήτριος Γ. Σιούφας