Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ομιλία κατά την 2η ημέρα του Συνεδρίου του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ.Δ.Σιούφα

ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,
Οι πολίτες, η κοινωνία, οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες, περίμεναν να δουν ένα Κόμμα να πορεύεται συντεταγμένα, ένα Κόμμα που πορεύεται υπεύθυνα, ένα Κόμμα που συζητά με όρους μέλλοντος.
Τους πολίτες αυτούς, τους δικαιώσαμε. Δικαιώσαμε και τους νέους. Όχι μόνο τους ΟΝΝΕΔίτες και τις ΟΝΝΕΔίτισσες, αλλά συνολικότερα τους νέους της Πατρίδας μας. Τους δικαιώσαμε, χθες, πλήρως. Όλες και όλοι μαζί. Το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και σήμερα.
Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ, είναι δυνατή, είναι υπεύθυνη.
Η Νέα Δημοκρατία προχωρά με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η χθεσινή ημέρα, η πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ήταν εξαιρετικά σημαντική, αλλά και εξαιρετικά γόνιμη για τη Νέα Δημοκρατία. Πρώτον, γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα Δημοκρατίας. Ένα σημαντικό βήμα άμεσης Δημοκρατίας.
Στο Έκτακτο αυτό Συνέδριο, όλες και όλοι μαζί, αποφασίσαμε η εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος να γίνει από τη λαϊκή βάση. Και δεύτερον γιατί όλες οι τοποθετήσεις -του Προέδρου του Κόμματος Κώστα Καραμανλή, των υποψηφίων για την Προεδρία, της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά και όλων των συνέδρων που μίλησαν- ήταν σε ένα ιδιαίτερα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού.
Ήταν παρεμβάσεις ευθύνης.
Ήταν υπεύθυνες.
Συνεχίζουμε και σήμερα με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Συνεχίζουμε στοιχιζόμενοι με την κοινωνία.
Αναδεικνύουμε τα πολλά, τα περισσότερα -για να μην πω σχεδόν όλα είναι- εκείνα που μας ενώνουν.
Κοιτάζουμε σταθερά μπροστά αλλά και προχωρούμε μπροστά.