Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Δήλωση Προέδρου κ.Δ.Σιούφα για την εκλογή νέου Προέδρου της Ν.Δ.

ΔΗΛΩΣΗ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΣ Ν.Δ.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Εκλογών – Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή νέου Προέδρου της Ν.Δ., κ. Δ. Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως γνωρίζετε, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και των Εκλογών συνεχίζει τις εργασίες της, με αντικείμενο την προετοιμασία της διεξαγωγής των εκλογών και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κόμματος. Λειτουργεί, πλέον, σύμφωνα με το αναθεωρημένο άρθρο 14 παρ. 2 του Καταστατικού μας και ως Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Θυμίζω ότι στην Επιτροπή μετέχουν, εδώ και αρκετές μέρες, και οι εκπρόσωποι (ένας από κάθε έναν) των τριών υποψηφίων για την προεδρία του Κόμματος. Στις συνεδριάσεις που γίνονται, τώρα, επισημαίνονται όλα τα σχετικά οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα και λαμβάνεται πρόνοια για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους από τις υπηρεσίες του Κόμματος. Σήμερα, η Επιτροπή ασχολήθηκε με τέσσερα οργανωτικά θέματα της ημέρας των εκλογών:
1ον Το σχέδιο της αίτησης που θα υποβάλουν οι εκλογείς την ημέρα των εκλογών.
2ον Την εγκύκλιο για τον τρόπο πραγματοποίησης των εκλογών, με βάση το αναθεωρημένο Καταστατικό, χθες από το Συνέδριο.
3ον Τη χωροθέτηση των εκλογικών τμημάτων και των εκλογικών κέντρων στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
4ον Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, η οποία θα εκδοθεί αύριο, και με την οποία θα διευκρινίζονται οι λόγοι για τους οποίους δεν είναι εφικτή, παρότι θέλαμε όλοι, η συμμετοχή στις εκλογές των συμπατριωτών μας του Ελληνισμού της Διασποράς από άλλες χώρες.
Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης έγινε σύντομη αναφορά για το υψηλό πολιτικό επίπεδο στο οποίο κινήθηκαν οι εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου, χθες και προχθές.
Είναι κοινή η εκτίμηση ότι δικαιώσαμε τους πολίτες που προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα άμεσης Δημοκρατίας.
Ένα βήμα που ενισχύει την αμφίδρομη επικοινωνία του Κόμματός μας με την Κοινωνία, καθώς και την καθολική υποστήριξη του νέου προέδρου του Κόμματος.
Καθήκον όλων μας -και εννοώ όλων μας- είναι να κάνουμε, τώρα, ό,τι μπορούμε για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.
Η Νέα Δημοκρατία προχωρά ενωμένα, συντεταγμένα, και δυνατά».