Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δ.Σιούφα

ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Διαπιστώνεται απαρτία του Συνεδρίου. Κατόπιν αυτού κηρύσσεται η έναρξη των εργασιών του Έκτακτου Συνεδρίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «έγκριση των διατάξεων του καταστατικού, οι οποίες αφορούν τη διεύρυνση του Εκλεκτορικού Σώματος και την εκλογή του νέου Προέδρου από τη λαϊκή βάση του Κόμματος».

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Η Οργανωτική Επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησε, ώστε οι σημερινές εργασίες να διεξαχθούν με τρόπο άψογο. Αυτό, όμως, εξαρτάται και από όλους μας.

Θέλω να υπογραμμίσω, και πάλι, αυτό που τόνισε στην Κεντρική Επιτροπή ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής: Η εκλογή Προέδρου από τη λαϊκή βάση αποτελεί πολιτικά και οργανωτικά, μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Ανοίγει τους δρόμους της αμφίδρομης επικοινωνίας του Κόμματος με την Κοινωνία. Σήμερα, με τη δική σας απόφαση, μπορούμε να καταγράψουμε μια σημαντική κατάκτηση. Μια κατάκτηση άμεσης Δημοκρατίας. Μια κατάκτηση προοπτικής για την Παράταξή μας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, από ό,τι γνωρίζετε, είναι διήμερες. Όσοι επιθυμείτε να λάβετε το λόγο -και ήδη αρκετοί το έχουν κάνει- μπορείτε να καταθέσετε, τώρα, στη Γραμματεία του Συνεδρίου το αίτημά σας για ομιλία σήμερα ή και αύριο.

Θέλω, επίσης, κλείνοντας την παρέμβασή μου αυτή, με την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, να τονίσω ότι και οι δύο αυτές ημέρες, αλλά και οι επόμενες μέχρι την 29η Νοεμβρίου, είναι ημέρες ευθύνης για όλους μας. Προχωρούμε συντεταγμένα για να κάνουμε τη νέα αρχή, με την εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος, ενωμένοι, αλλά και δυνατοί και αλληλέγγυοι.

Πιστεύω ότι, σήμερα και αύριο, εδώ, το συμβολισμό αυτού του χώρου, ως Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα τον αποδείξουμε με τη συμπεριφορά μας. Θα αποδείξουμε ότι, πράγματι, είναι ειρηνική η συνεδρίαση του συνεδρίου μας, αλλά βεβαίως και φιλίας μεταξύ όλων μας.

Καλώ στο βήμα το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, τον κ. Ελευθέριο Ζαγορίτη.

Στη συνέχεια, θα πάρουν το λόγο οι υποψήφιοι για την Προεδρία του Κόμματος:

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Βεβαίως, θα προηγηθεί η ομιλία του Προέδρου του Κόμματος Κώστα Καραμανλή, που θα λάβει το λόγο αμέσως μετά τον κ. Λ. Ζαγορίτη.