Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Δηλώσεις Υποψηφίων μετά το πέρας της συνάντησης

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας, μαζί με τον Γραμματέα της Κ.Ε. κ. Λευτέρη Ζαγορίτη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, μέλη της Επιτροπής, συναντήθηκε σήμερα στις 12, στη Ρηγίλλης, με τους υποψηφίους για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη, κ. Αντώνη Σαμαρά και κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:
Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Καλή σας μέρα. Είχαμε μία συνάντηση ευθύνης, με τους υποψηφίους για την Προεδρία και εξετάσαμε την όλη πορεία μέχρι την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, που η Νέα Δημοκρατία κάνει ένα σημαντικό πολιτικό εγχείρημα για να εκλέξει τον Πρόεδρο του Κόμματος από τη λαϊκή της βάση.Συμφωνήσαμε σε όλα τα θέματα και πορευόμαστε συντεταγμένα, και πάντοτε έχοντας υπόψη ότι το άνοιγμα αυτό στην κοινωνία δημιουργεί ευθύνες για όλους μας. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τι ώρα θα έχουμε το αποτέλεσμα, κύριε πρόεδρε;
Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Και την Κυριακή και την επομένη της Κυριακής. Θέλω επίσης, για αυτό το θέμα να επαναλάβω αυτό που σας είπα την προηγούμενη φορά: Θα σας ενημερώσω την Πέμπτη για όλες αυτές τις λεπτομέρειες οπότε θα έχουμε σε ανάπτυξη το όλο σύστημα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπετε δεύτερο γύρο;
Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Παρακαλώ. Καμία απάντηση. Λοιπόν, να ξεκινήσουμε.
Κα Μπακογιάννη.ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συμφωνήσατε σε όλα;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Συμφωνήσαμε. Νομίζω ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε το κόμμα να ανταποκριθεί. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση και οργανωτική, αλλά και πολιτική. Αυτό το οποίο εγώ θα ήθελα να πω είναι ότι καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες και όλες τις Νεοδημοκράτισσες να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση η εκλογή του επόμενου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και είμαι σίγουρη ότι με τη συνεργασία όλων μας, και των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα που υποστηρίζουν την παράταξη, τα πράγματα θα πάνε καλά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς βλέπετε δεύτερο γύρο ή πρώτο γύρο; Μόνο στον πρώτο γύρο όλα;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Θα μιλήσει ο λαός.
Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Κύριε Σαμαρά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συμφωνήσατε;
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Συνεργαστήκαμε όλοι μας άριστα, σε όλα. Τα πάντα πηγαίνουν καλά. Συγχαρητήρια και στην Οργανωτική Επιτροπή. Είναι μια γιορτή Δημοκρατίας της Νέας Δημοκρατίας. Και όλοι συμμετέχουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπετε πρώτο ή δεύτερο γύρο;
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Αυτά δεν θα τα πω εγώ. Ο κόσμος θα τα πει.
Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Κύριε Ψωμιάδη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συμφωνήσατε με τους άλλους δύο ή όχι;
Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Συνυπογράφω όλα όσα είπαν και οι δύο συνυποψήφιοι, και ο κύριος πρόεδρος. Ενωμένοι, μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί την επόμενη μέρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς κάνετε προβλέψει, εάν θα υπάρξει δεύτερος γύρος;
Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Καλή σας μέρα. Ευχαριστούμε πολύ.