Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Κλείσιμο του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και της δεύτερης ημέρας του Έκτακτου Συνεδρίου μας.
Έγιναν πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Έγιναν αναφορές στα αίτια του οδυνηρού αποτελέσματος της 4ης Οκτωβρίου. Έγιναν εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα. Για το διάστημα ως την εκλογή νέου Προέδρου. Αλλά και για την επόμενη μέρα. Για τη δυναμική επανεκκίνηση που οφείλουμε -και μπορούμε- να κάνουμε. Ενωμένα, συντεταγμένα, δυναμικά. Πάντοτε, βέβαια, με το βλέμμα στο αύριο. Με αισιοδοξία. Με σιγουριά.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής θέλω να εκφράσω ιδιαίτερη ικανοποίηση για το υψηλό πολιτικό επίπεδο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που αποδείξαμε, οι υποψήφιοι για την Προεδρία, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κύριος Αντώνης Σαμαράς και ο κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το ίδιο, όλες και όλοι οι ομιλητές, όλες και όλοι οι σύνεδροι.
Στις δύο αυτές ημέρες του Έκτακτου Συνεδρίου, κάναμε ένα σημαντικό βήμα άμεσης Δημοκρατίας στο Κόμμα μας, θεσπίζοντας την εκλογή προέδρου από τη λαϊκή βάση. Κάναμε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο. Διαψεύσαμε τις «Κασσάνδρες».
Δικαιώσαμε τους πολίτες που προσβλέπουν σ’εμάς. Οφείλουμε, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής, να συνεχίσουμε, κάνοντας πραγματικότητα το μήνυμα του Εκτάκτου Συνεδρίου. Άνοιγμα στην Κοινωνία. Συνοχή. Αλληλεγγύη. Προοπτική. Είναι, τώρα, κοινό χρέος να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.
Είναι καθήκον όλων μας.