Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση πρός τις Οργανώσεις Εξωτερικού

Η Οργανωτική Επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου και των Εκλογών, που τώρα λειτουργεί ως Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση προς τις Οργανώσεις Εξωτερικού της Νέας Δημοκρατίας δια του Προέδρου της κ. Δημήτρη Σιούφα:
«Το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης και 8ης Νοεμβρίου, σε μια ιστορική του απόφαση, ενέκρινε την ομόφωνη εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής για καταστατικές αλλαγές στον τρόπο εκλογής Προέδρου του κόμματός μας.
Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα των εκλογών, όλοι όσοι προσέλθουν στις κάλπες, αποδεχόμενοι τις ιδεολογικές αρχές του Κόμματός μας και εγγραφούν μέλη του θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου.
Η δυσκολία του εγχειρήματος δεν επιτρέπει, δυστυχώς, τη διεξαγωγή ψηφοφορίας σε όλες τις οργανώσεις μας του εξωτερικού, παρά την αντίθετη και ρητά εκπεφρασμένη βούλησή μας. Σας βεβαιώνουμε ότι προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε όλα τα δυνατά περιθώρια. Δεν είναι, όμως, δυνατό να επεκταθεί, όπως θέλαμε, η εκλογική διαδικασία, σε χώρες όπου η ανάγκη προσφυγής στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους δημιουργούσε πρόσθετες τεχνικές δυσκολίες, καθώς και σε χώρες που η μεγάλη διαφορά ώρας δεν θα επέτρεπε την ταυτόχρονη ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.
Οι εκλογές της 29ης Νοεμβρίου θα διεξαχθούν και στην Κύπρο και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με την αναθεωρηθείσα διάταξη του Καταστατικού (άρθρο 14 παρ. 2ε). Λυπούμαστε γιατί ο σύντομος χρόνος που διαθέτουμε δεν επιτρέπει την επίλυση των αναμενόμενων δυσκολιών του μεγάλου αυτού εγχειρήματος στο σύνολο των χωρών όπου υπάρχουν οργανωμένα μέλη μας.
Αυτό το οργανωμένο δημοκρατικό άνοιγμα στην κοινωνία είναι κατάκτηση όλων μας και διαρκές εφόδιο για την Παράταξη που υπηρετούμε.
Η πίστη μας στις δυνάμεις της Ομογένειας είναι διαρκής και αποδεδειγμένη.
Η συμβολή της σε κορυφαίες στιγμές της Πατρίδας, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας είναι ανεκτίμητη.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου και των Εκλογών, που τώρα λειτουργεί και ως Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών, εκτιμά ότι θα έχει την κατανόηση σας για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συνεδρίου και τη στήριξη μιας κορυφαίας δημοκρατικής λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία θα βγούμε όλοι περισσότερο δυνατοί, με Συνοχή, Αλληλεγγύη και Προοπτική».